Sov gott kära morfar.





Morfar <3

Imorgon är det dagen vi alla försökt att förtränga. Imorgon är det begravning för morfar. Det kommer bli tungt... Men fint. Jag har gjort massor av fina blomsterdekorationer och är säker på att allt kommer att gå bra. Morfar skulle varit stolt. <3


Du finns alltid kvar i mitt hjärta. Sov gott Morfar.

AFRIKA närmar sig!

Wow! Snart är det dags. Idag har jag börjat inse att jag faktiskt lämnar Sverige om en vecka! Helt galet. Har precis läst igenom de 28 sidorna jag skrivit ut för att förbereda mig. Så nu har jag skrivit ner en packlista och reserverat utländsk valuta. Har också hunnit med att få mitt hem att se ut som ett bombnedslag... Har dragit fram sommarkläderna och börjat sortera vad som ska med och inte. Jag hatar att packa! Fast jag är rätt bra numera. Har ju gjort det en och annan gång. Hoppas nya väskan rymmer lagom mycket :) Det börjar bli pirrigt! För snart drar jag till AFRIKA!

Äntligen!

Nu är jag en stolt ägare av en Canon EOS 550D. Wihooo! Nu ska det fotas! Tack för alla bidrag vid födelsedag och julafton :)


Annandagen

Då var julen så gott som slut. De lediga dagarna har passerat och imorgon är det dags för jobb igen. Fast jag får nog inte riktigt att julen faktiskt är här och nästan är över. Tiden går så himla fort och att vara på jobbet jämt gör ju att man aldrig riktigt får tid till julstämning.

I vilket fall har jag haft en bra helg tillsammans med familj och vänner. Skönt att vara lite ledig efter de senaste stressiga dagarna på jobbet.

Imon är det dags igen! Blir en kort vecka ändå. Jobb måndag onsdag och fredag. Sen är det helg igen och sen bär det av mot Afrika!!!


Julafton

Idag är det julafton och jag är äntligen ledig. Kändes konstigt att vakna imorse och inte behöva gå till jobbet. Jag ställde dock klockan och gick upp i tid för att hinna göra mig i ordning för att åka ut och fira jul på Aspö. Jag hade en lugn morgon med tända ljus, julkalender, frukost och julmusik.

Jag åkte ut till Aspö med halv elva färjan där jag mötte familjen Åkesson. Passade på att ge barnen sin julklapp. Väl på ön fick jag skjuts upp till farmor och farfar. Där åt vi alla gröt och drack glögg. Det blev ett kort julfirande i år.

Strax efter ett promenerade jag ner till mormor och kerstin. Vi tittade på tomtar och troll på tv medan mamma och pappa förberedde julmaten där hemma.

Lagom till Kalle Anka satt vi bokade i soffan hemma hos mamma och pappa. Det är alltid lika kul. Kalle och hans vänner är ju ett måste på julafton. Och för att inte tala om Berra! "Kan du vissla Johanna" är min favorit på julafton. Den bästa tvtraditionen.

Nu är vi alla mätta och nöjda efter hemlagat julbord. De andra har förflyttat sig in till granen och jag pausar här. Men nu stänger jag ner och gör de andra sällskap i soffan. God jul!




2 dagar till julafton

Imorgon fyller jag år och i övermorgon är det julafton. Hur gick det till? Hur kan det vara den 22 december idag? Jag förstår inte riktigt. Tiden bara springer iväg!

Igårkväll blev det lite senare på jobbet. Vi jobbade effektivt fram till ett på natten. Men ändå hann  vi inte riktit med allt vi skulle. Så idag blir det mer effektivitet på morgonen. Fast vi hade en liten paus. Vid halv åtta var vi bjudna på litet julbord hos Ulrikas föräldrar. Vanligtvis brukar de komma upp med en liten bricka till oss på jobbet, men i år fick vi komma på besök hem till dem. Det var gott och trevligt. Man behöver komma ifrån litegrann för att kunna jobba bättre.

Nu är det dags att ge sig av mot ännu en intensiv dag. För nu är det jul!

God jul på er!


14

14 dagar! Om 14  dagar är jag i Kapstaden Sydafrika. Wow! Snart bär det av. Jag längtar! Så förväntansfull! Känner mig som ett litet barn när jag tänker på allt jag kommer att se och uppleva. Det kommer bli mitt livs resa. Snart bor jag på savannen tillsammans med alla djuren.


Nu är det jul igen

Idag är det måndag och första dagen i julveckan. Nu är det alltså jul på riktigt. Full fart framåt vad det gäller jobbet. Idag har det kännts att vi närmar oss. Vi har haft fullt upp med det mesta hela dagen. Men det har gått bra. Vi har alla skött våra sysslor och behövde inte stanna över så länge efter stängning. Skönt. Hoppas alla är lika effektiva hela veckan så vi hinner känna att det är jul även hemma.

4:e advent

Idag är det söndag och fjärde advent. Hur gick det till? Vart tog de andra helgerna vägen? Min ljusstake har knappt hunnit vara tänd. Ljusen är bara ytterst lite brända i staken. Varför går tiden så himla fort i juletid?


<3

Sov gott kära morfar. Nu får du vaka över oss från din plats i himlen. Du är saknad...


Nu är det jul...

I alla fall på jobbet... Vi har fullt upp och det blir bara stökigare för varje dag som går fram till julafton.Under dagen som gått har vi fått påfyllning av julblommor och krukor. Så klart är det inte bara julförsäljningen vi har fullt upp med. Som vanligt klämms det in en och annan begravning också.  Men än så länge har vi haft bra kontroll på dagarna och det har inte behövt bli några sena kvällar.

Ikväll har vi haft "personalmöte" på jobbet. Vi samlade ihop oss alla för att gå igenomjulens rutiner och sysslor. Eftersom det är en stressig tid och vi har många nya abetsförmågor på jobbet krävs planering. Ulrika höll ett bra möte och tog upp viktiga saker rörande julförsäljningen. Nu har vi även blivit tilldelade olika arbetsuppgifter och områden på jobbet. Enligt planeringen kan inget gå fel, så vi hoppas på en fridfull jul. Full fart framåt, nu kör vi!


20

Idag är det 20 dagar kvar tills jag åker till Afrika. Jag längtar verkligen. Ska bli så roligt! Så spännande att verkligen få se allt man hittills bara drömt om. Saker man sett på bild eller på tv. Wow! Snart är jag där på riktigt :) Vilken upplevelse det kommer bli!


Lucia

Idag är det den 13:e december och vi firar Lucia. På jobbet har det varit fullt upp. Dock inga bortglömda luciakronor som lämnats in i panik. Men vi har haft annat att göra. Och jag har haft på mig min tärnkrans hela dagen. Men fick bara en kommentar om att jag var fin!



Solig söndag

Äntligen är min kamera tillbaks. Jag passade på att ta några bilder när jag gick längs havet på väg till Aspöfärjan. Det har varit jättefint väder idag och solen har skinit. Men med sol kommer kyla och det har varit riktigt bistert ute idag. Brrrr!

Jag åkte ut till Aspö vid halv två. Började med att hälsa på mormor och Kerstin. Vi kollade på gamla bilder och pratade i ett par timmar innan pappa kom och hämtade oss. Vid halv fem var vi på plats i kyrkan för att titta på det årliga luciatåget. Det var jättefint med både barn och vuxna. Efter kyrkceremonin åkte vi hem och åt middag. Pappa hade lagat köttfärslimpa. Mormor stannadeför middag och Kerstin åkte in till stan för att hinna med tåget hem.

Nu sitter jag på färjan på väg hem till mitt. Imorgon är det måndag igen och dags för jobb. Helgen går så himla snabb.


Fredag!

Idag är det fredag igen. Det har varit en ganska okej dag på jobbet. Inte sådär mycket som vi egentligen hoppats på.

Jag har varit och hälsat på morfar en stund. Visade mina bilder från Egypten och Paris. Det tyckte han om.

Efter jobbet blev det fredagspizza på Stars and Stripes med Lina och Kerstin. Gott!

Nu är jag trött och har fortfarande ont i huvudet...

Jaaaa!

Idag har jag fått tillbaks min kamera! Lina var och hämtade den åt mig idag medan jag var på jobbet. Så snäll hon är den där Lina! Bra med goda vänner :) Så nu är min kära kamera äntligen tillbaks! Det tog drygt två veckor. Men nu är den så gott som ny igen! Eller inte riktigt. De har i alla fall bytt objektivet, vilket i stort sett innebär en ny kamera. Det är bara utsidan som är lite sliten. Men vad gör det? Det är ju insidan som räknas! Eller hur? Det har i alla fall jag lärt mig. Så nu kan jag ut och ta bilder igen! Jippi!

Helgplaner

Oj vad tiden går fort. Imorgon är det fredag igen och ännu en vecka går mot sitt slut. Eftersom jag bara är ledig söndagar så går helgerna dessutom extremfort.

Imorgon kväll blir det fredagspizza tillsammans med min kära vän Lina. Ska bli roligt. En fredagskväll med god mat i fantastiskt sällskap, det är fint det.

På lördag blir det jobb igen. Dagen för tredje advent. Vi hoppas såklart på mycket kunder och bra försäljing. Efter jobbet kanske det blir ett besök hos morfar. På kvällen blir det party tillsammans med Susanne. Det var jättelängesen jag var ute och dansade, så ska bli jätteroligt! Var dessutom en evighet sen jag umgicks med Pyret, så jag anar en höjdarkväll med mycket prat och skratt. Kanske slinker ner några glas vin tillsammans med hemlagad mat.

<3

Tänker på min lilla Morfar som inte mår så bra just nu... Jag brukar inte skriva så personliga saker här, men just nu behöver han alla tankar han kan få. Imorgon ska jag åka ut och hälsa på honom och visa mina bilder från Egypten.

Viktoriafallen

Här sitter jag och drömmer mig bort igen. Kan inte låta bli att googla på platser jag kommer att besöka under min resa genom Afrika. Viktoriafallen är en annan plats som fascinerar mig. Det är ett av världens största vattenfall, med en bredd på 1708 meter och en högsta punkt på 108 meter.  


Glöggkväll!

Nu är jag precis hemkommen från årets glöggkväll hos allas vår Bjarne. Vi bjöds så klart på glögg, pepparkakor, goda ostar, clementiner och härlig humor. I år var det jag, Ulrika, Lina och Hanna som kunde komma. Och Hilda och Alfred också förståss. Det är en himla trevlig tradition vi håller vid liv. Det är ingen som kan gå utan ett leende på läpparna från Bjarnes. Tack!

Tomtegröt

Idag fick vi grötleverans till jobbet. Min snälla farmor hade kokt tomtegröt på morgonen och kom in med resterna till oss. Fast det var nog egentligen inga rester, det fanns nog en god tanke bakom storkoket. Tack söta Farmor för den goda gröten!


Kilimanjaro

En annan välkänd plats jag kommer att besöka under min Afrikaresa är Kilimanjaro. Detta berg i norra Tanzania reser sig 5895 meter över havet och är världens högsta fristående berg. Kilimanjaro består egentligen av tre vulkantoppar. Detta är en av de platser jag verkligen ser fram emot att få se i verkligheten. Jag är inte säker på vad turen erbjuder, men jag hoppas på att få ta några steg upp på bergsslänten.


Julkalendern

Jippiiii! Jag tycker julkalendern är jättebra! Jag är en trogen tittare varje morgon. För första gången på många år! Den börjar ju inte förrän kvart över sju, och vanligtvis brukar jag ha lämnat hemmet vid den tiden. I alla fall under alla år som jag bott på Aspö och har behövt ta färjan vid sju eller halv åtta. Men nu bor jag i stan och behöver inte gå hemifrån förrän tio i åtta för att vara i tid till jobbet. Lyx! Så nu börjar jag dagen med frukost till julkalendern "Hotell Gyllene Knorren".


27

27 dagar kvar tills jag är på väg mot mitt livs upplevelse i Afrika! :)


Klipp klipp

Nu ska jag till frisören och bli av med de slitna topparna. Kan erkänna att det är som svinto varje gång jag duschat, så nu är det på tiden att göra en uppfräschning. Ska bli skönt.

Sen är det jobb igen. Idag har vi bland annat 22 st tärndiadem som ska göras. Ni har väl inte glömt att det är lucia nästa vecka?

Zanzibar

Zanzibar är en av alla fantastiska platser jag kommer att besöka under min resa genom Afrika. Det är en paradisö med långa vita sandstränder och korallblått vatten. Vilken dröm!


Önskelista

Önska sig saker får man alltid göra, eller hur? Tomten brukar ju faktiskt komma varje år, så vi får väl se om han gör det även i år. Men önskar man sig inget kan han ju inte veta. Så här kommer en liten kom ihåg lista på vad jag skulle vilja ha.

  • Systemkamera med objektiv + väska, minneskort, batteriladdare
  • AFRICA Lonely Planet guide book (är på engelska)
  • Bra köksknivar
  • Regnställ (har hittat ett för 499:- på Stadium)
  • Smidig fleecetröja/jacka med dragkedja
  • Bekväma smidiga hikingskor med bra grepp
  • Prenumeraton av resetidningen VAGABOND http://www.tidningskungen.se/prenumerera-pa-tidningen-vagabond.asp
  • Sällskapsspelet "När då då?" från Egmont Kärnan och "Vagabond" från Alga
  • Träningskort på Lokomotion
  • De fina små glöggmuggarna från Indiska
  • Våffeljärn
  • Pandora-berlock till mitt fina armband

Nu kommer jag nog inte på så mycket mer... Fast det finns säkert en massa saker jag egentligen skulle vilja ha, eller behöver. Typ som en miljon kronor :)


Julklappsrunda

Idag är det söndag och jag är ledig. Jag hade lång sovmorgon och försökte verkligen göra allting långsamt och njuta av ledigheten... Men så svårt det är! Jag är inte van att vara ledig och vet inte riktigt hur man gör för att koppla av. Inte på egen hand i alla fall...

Efter tolv när affärerna öppnat gick jag en runda på stan tillsammans med Malin. Vi var ute på julklappsjakt i flera timmar. Jag köpte dok inga julklappar idag, bara några småsaker till mig själv. Jag känner mig faktiskt ganska klar med årets klappar. Nöjd.

Nu på kvällen har jag slagit in julklappar, gjort pizzamackor och kollat tv. Somnade till och med framför tvn, fastän jag hade sovmorgon imorse. Nu kollar jag på Beck, men väntar på att James ska ringa.

Hoppas jag får tillbaks min kamera i början på veckan som kommer.

Fredagsmys

Freeeedaaaag!

Dagen har gått ganska långsamt. Har inte varit såntdär riv på jobbet som vi hoppats på. Men dagen har ändå passerat och nu är det läggdags.

Efter jobbet mötte jag upp Kerstin som kommit ner på besök i ett par dagar. Vi åt Kebab på Michels. Sen hyrde vi en film och köpte en massa godis som vi mumsade i oss hemma i soffan. Vi såg "Flickan från ovan" av Peter Jackson. Den var jättebra tycker jag.

Nu ska jag strax gå och lägga mig. Jobbar imon igen. Hoppas på full fart. Godnatt!

Snööööööööööööööö

Att det aldrig kan sluta snöa? Visst är det fint att se på, men mindre kul att plumsa runt i... Fast lite pulkåkning hade inte vatt helt fel. Fast jag jobbar ju nästan jämt.

Tjejkväll på Nivå

Ikväll har jag varit ute och ätit med Sandra och Anna från gamla floristklassen. Vi åt gott och pratade om allt och ingenting i flera timmar. Tiden går så himla fort när man har trevligt! Det händer tyvärr inte att vi ses så ofta lägre, men det är alltid lika kul när vi väl gör det! Roligt att höra vad som hänt sen senast och hur livsplanerna ser ut. Vi är gansk olika alla tre så vi har mycket att prata om. Det var en mycket trevlig kväll, tack tjejer!

RSS 2.0