Göteborg!

Imorgon åker jag till Göteborg för att träffa Erik och Amanda, paret som jag bodde tillsammans med i Sydney, Australien. De har nyligen fått en liten son och är i Sverige för att besöka vänner och familj. Erik är svensk och Amanda från Sydafrika. Och deras lille Elliot blir då australiensisk, häften svensk, hälften sydafrikan.

Tar tåget upp efter jobbet. Kommer fram nångång omkring 22 då jag blir mött av Elin, som jag ska sova hos. Hon slutar jobbet precis då, så passar perfekt. Fredagen kommer jag att spendera tillsammans med E+A+E och lördagen med Elin. Hade hoppats på att hinna med Liseberg och kanske lite shopping, men vi får väl se.

Nu är det dags att sova! Har nyss packat klart. Men får väl se om jag hinner ändra mig till imon. Ska ju tydligen bli regn däruppe hela helgen... Typiskt!

Amsterdam

I lördags spenderades dagen i Amsterdam. Jag och Josje tog tåget från Leiden strax efter tio på förmiddagen och var framme i Amsterdam en halvtimme senare. Smidigt, nära och bra.

Vi började med att gå omrking och utforska staden. Gick längs shoppinggatorna, tittade på byggnader och monument, smakade ostar, besökte en liten blomstermarknad, promenerade längs kanalerna, åt glass och njöt av solen i en park.

Jag hade en toppendag! Så himla roligt att träffa Josje igen. Var ju trots allt ett halvår sen sist, och då i Afrika. Vi promenerade runt i Amsterdam hela dagen och avslutade kvällen med grillning på balkongen hos en av hennes vänner. Mysigt!

Kladdkakebak!

Har precis tagit ut kladdkakan ur ugnen. Det luktar gott i hela lägenheten :) Mmm! Och den ser precis så god ut som den luktar. Kladdkaka med hackade hasselnötter och solrosfrön. Jag bjuder på gofika imon! Vi firar ju trots allt 7 års jubileum på jobbet. Tänk att det var sju år sen Ulrika tog över butiken efter Annika. Imon ska det firas! :)

Auktionen i Aalsmeer

I fredags var jag på den stora internationella blomstermarknaden i Aalsmeer. Jag blev upphämtad 06.00 för att vara på plats när allt startar. Auktionen för snittblommor börjar 06.00 och den för krukväxter 06.30. Jag blev runtvisad av Joris, en holländsk kille som jobbar för Barnhoorn Flowers (http://www.barnhoorn.nl/se/bilder) , vilka levererar till vår svenska grossist Tomtebo Blomimport. Marknaden och lagret var så stort att vi smidigast tog oss fram på cykel. Vi sicksackade genom tåg av vagnar och små elbilar med släp. Full fart! Där fanns till och med filer och skyltar att följa. Men frågan är om någon verkligen tog hänsyn till dessa?! Höll på att krocka flertalet gånger.

Beroende på säsong och efterfrågan finns mellan 8- och 15 000 vagnar med blommor i lagret på marknaden. Dessa skickas in en efter en till "klockan" där auktionen hålls. Här sitter köpmän från olika grossister med headset framför varsin dator och köper in varor. Jag hade bilden av att folk står och trängs och den som skriker högst får köpa. Men jag hade fel och tur var väl det. Auktionen är numera tyst och modern. Vagn efter vagn rullar in och köpmännen slåss om varorna genom att snabbast trycka på sina knappar och meddela huvudmannen genom headsetet vad och vilken mängd de önskar.

Före auktionen börjar kollar man upp kvaliten på blommorna man har på beställning för att se vilken odlare som har den bästa. Joris och jag cyklade först till Hortensiaavdelningen och gick runt och kände på blommorna för att hitta de bästa. När dessa sedan rullar in till klockan gäller det att vår köpman är snabb att trycka på knappen för den odlaren vi rekomenderat.

Jag spenderade även en del tid hos Cultra som är en grossist för holländska florister. De har sitt eget lilla köpcenter i auktionsbygnnaden dit floristerna kommer och köper blommor, krukor, växter och tillbehör. Cultra är precis som Barnhoorn Flowers grosisster som köper sina varor från auktionen och i sin tur säljer vidare till leverantörer eller florister. 

Strax före lunchtid kände jag mig nöjd med dagen på blomstermarknaden och tog tåget till Leiden för att träffa min holländska vän Josje, som jag träffade i Afrika.


Back in town

Tillbaks i Sverige, tillbaks i stan, tillbaks på jobb. Nu är det vanliga rutiner i några dar innan jag beger mig mot Göteborg torsdag kväll. Mycket resande för tillfället. Men jag klagar inte. Till helgen ska jag träffa Erik och Amanda som jag bodde tillsammans med under min tid i Sydney, Australien. Erik är svensk och Amanda från Sydafrika. De har nu fått en liten son, Elliot, och är på Sverigevisit under några veckor. Ska bli kul att få träffa dem igen! Var ju ett ganska långt tag sen vi sågs senast. Och nu är de tre istället för två. Passar även på att hälsa på Elin, som jag för övrigt ska bo hos under vistelsen. Men först jobb i några dar!

Godnatt!

Såhär bor jag ikväll! Klagar inte ;)


Som i en dröm...

Wow! Vilken kväll! Jag är så lycklig. Verkligen nöjd med Hollandsvistelsens första dag.

Landade på Schiphol 15.50. Blev hämtade av Joris, en holländsk kille, strax efter fyra. Han tog mig till Aalsmeer där jag fcik checka på ett hotell som de fixat åt mig. Jättefint! Nybyggt och fräscht. Rummet är fantastiskt! Känns nästan skamligt att bo här ensam! Stor härlig dubbelsäng och prydligt inrett.

Joris tog visade mig runt i byn och tog mig till ett stort showroom för inredning. Där fanns allt från ljuskoppar till krukor till möbler. Verkligen elegant och posh! Han tog mig även till ett av alla stora växthus i området. Här odlades hortensia i alla möjliga färger. Wow! Så himla fint! Vilken härligt känsla att gå omkring bland alla dessa färgglada bollar. Stora kraftigta hortensior stora som basketbollar eller fotbollar. Inga mesblommor här inte.  Tyvärr kunde han inte svara på alla mina tusen frågor om hur odlingen går till då han egentligen bara är inköpare. Men jag är såklart jättetacksam att jag fick chansen att komma dit och se plantagen!

Vi åkte förbi växthus efter växthus. Vi såg gerbera, cymbidium, rosor och massor med andra odlingar. Aalsmeer är känt för sina blommor och i stort sett varena människa i byn har någon anknytning till blomsterhandeln. Det är en jättemysig liten by med små tegelhus i roliga former. Alla verkar vara måna om sina trädgårdar och har buskar och träd i olika former och mönster. Och så går det små kanaler precis överallt runt och framför husen. Kul att man parkerar bilen på framsidan och har båtplatsen på baksidan. Mysigt!!

Efter sightseeing i Aalsmeer åt vi middag på hotellet. Företaget bjuder sa Joris. Han var jättetrevligt och verkligen omtänksam.

Nu ligger jag i sängen på hotellet och bara tar det lugnt. Har varit ute på en promenad i byn och tagit lite bilder på de söta små trädgårdarna i området. Imorgon blir jag hämtad 5.45 för att åka till auktionen. Där köper grossisterna in sina varor för att vidare sälja till levrantörer för butiker. Det är många händer innan blommorna når ut i butikerna. Ska bli spännande och intressant att få se. Längtar!
Aalsmeer

Åter på resande fot. Denna gången bär det av mot Holland och Amsterdam. Sitter just nu på tåget Köpenhamn, varfifrån jag senare flyger till Schiphol strax utanför Amterdam. Helgen kommer att gå i blommornas tecken! Vad gör man i Amsterdam om man inte åker dit för blommornas skull?!

På flygplatsen blir jag upphämtad av en man från en holländsk blomstergrossit som samarbetar ihop med vår lokala leverantör Tomtebo. Joris, som han heter, tar mig till ett hotell i Aalsmeer där jag kommer att spendera natten. Imogon blir jag upphämtad 06.00 för att åka till den stora auktionen i Aalsmeer. Här rullar det vagnar med tusentals blommor av var sort! Fantastiskt! Jag är så taggad! Det ska bli så himla roligt. Har aldrig varit i Holland tidgare och aldrig heller varit på en blomstermarknad av denna klass och storlek. Vilken dröm!

Joris kommer att visa runt mig på auktionen, därefter ta mig till grossisten som köper in stora mängder varor till sitt lager, varifrån våra leverantörer köper sina varor. Intressant att få se hela förloppet. Och framförallt att få se alla dessa mängder blommor som det faktiskt kommer att vara! WOW!!

På fredag eftermiddag tar jag tåget från Schiphol till Leiden där jag har en Holländsk kompis som bor. Jag träffade Josje i Afrika när jag reste från Kapstaden till Nairobi i början av året. Ska bli roligt att få träffa henne igen! Lika bra att passa på när man väl är igång. Leiden ligger tydligen bara ett stopp iväg från flygplatsen och tar knappt en halvtimme. Lördagen kommer vi att spendera i Amsterdam. Ska bli så himla kul!

Så nu vet ni vad jag kommer att syssla med resten av veckan. Ha det bra där hemma!!


Smakprov på auktionen i Aalsmeer.

Stockholm

I måndags bar det av till Stockholm Arlanda där mötet skulle komma att hållas. 9.30 lyfte jag från Kallinge och en timme senare landade jag i huvudstaden. Mötet hölls på ett cafe på flygplatsen. Vi hade nog aldrig hunnit med att ta oss in till stan ändå. Vi hade massor att prata om och få ordning på. Vi fikade, lunchade och fikade igen. Men  mycket fick vi gjort ändå! Nöjda med dagen avslutade vi omkring klockan fem. Jag tog flyget tillbaka till Kallinge 18.45. Jag skojar inte att jag till och med hann somna på denna korta sträcka både dit och tillbaks... Det är nåt magiskt sövande med flygplan.


... och nu!

Då var det dags att berätta. Känns som tiden sprungit iväg de senaste dagarna! Jag har haft fullt upp med jobb och planering.

I måndags var jag som sagt på möte med Euro Florist i Stockholm. Jag har sedan tidigare blivit utvald att i samarbete med EF åka runt på höstens medlemsmöten och inspirera landets florister. Det är ett prestigefyllt uppdrag och jobb som kräver mycket planering och många samtal.

Vi kommer att göra 24 möten runt om i landet för att så många som möjligt ska få möjligheten att komma till medlemsmötet. Jag kommer hålla i inspirationen under 12 av dessa och en annan florist från Sundsvall i de övriga 12. Vi har delat upp det så att Maria, som den andra tjejen heter, tar de första tre veckorna och jag de sista tre. Jag fick frågan om jobbet efter att jag bokat min resa till Italien så enda alternativet var att köra i treveckorsperioder. För det var ju klart att jag ville vara med! Inte läge att tacka nej till en sånhär grej! Inom den svenska blomstrvärlden är det trots allt en stor grej att bli vald till inspirationsflorist. Tänk alla florister det måste finnas runt om i landet? Vilken ära att bli en av två till detta uppdrag! Jag är både stolt och glad. Ska bli så himla roligt!! Äntligen något att se fram emot, något som ger en en push för att slita vidare. Nu är det ingen ro eller rast, har man två jobb att sköta går det inte att ligga på latsidan!

Nu undrar ni kanske hur det kom sig att jag blev vald till detta jobb? Rätt bra fråga faktiskt. För jag blev rätt paff när det hände. Gunilla, som är ett av EuroFlorists ansikten utåt, ringde en dag till jobbet och sökte mig. Jag var dessvärre ledig just den dagen, men fick under kvällen höra från Ulrika att hon sökt mig. Ulrika berättade lite smått vad det handlade om, men inte trodde jag på det. Kändes som om hon drev med mig. Men varför skulle hon göra det? Nog för att hon är en skojfrisk person, men allvar det är skillnad. Jag hade bara så svårt att tro det var sant.

Ett par dagar senare ringde Gunilla tillbaks till butiken och jag fick chansen att prata med henne en stund. Jag fick info om erbjudandet och kunde såklart inte säga annat än JA. Hon och Linda, som förra året tillsammans med Fredrik var inspirationsflorister för EF, hade föreslagit mig inför höstens möte. Gunilla träffade jag första gången när hon besökte oss på Lindohfs efter Bomässan i Karlskrona hösten 2010. Jag gjorde tydligen ett gott intryck på henne och hon tillsammans med Linda valde att kontakta mig inför årets möten. Linda är en väldkänd svensk florist som både gjort en egen bok om blommor och hållt i ett program om trädgård i tv4. När jag och Ulrika var på fjolårets medlemsmöte i Växjö träffade vi såklart både Gunilla, Linda och Fredrik. Både jag och Ulrika är pratglada och intresserade och pratade både innan och efter mötet med Linda och Fredrik. Det var tydligen vid detta tillfälle Linda fick upp ögonen för mig och kände att den där tjejen från Karlskrona ska vi ha! Wow! Visst är det smickrande? Att av landets alla florister blir jag utvald att få chansen till detta drömjobb. Klockrent ja tack!

Så nu är allt i full gång. Vi har haft vårt första gemensamma möte i Stockholm. Jag, Maria, Gunilla och Annika. Maria är den andra av oss två florister. Gunilla och Annika är båda EF´s ansikten utåt i landet och håller ihop trådarna för höstens alla medlemsmöten. Jag och Maria står för inspiration och kreativitet. Det känns bra. Det blir en bra höst det här!

Tack!

Fick häromdagen det finaste tackkortet från ett brudpar! Blev jätteglad. De var så otroligt nöjda och glada med dagen. Och framförallt blommorna! Som ni kan se pryder min brudbukett framsidan av kortet och finns med på i stort sett varenda bild! Bruden var överväldigad av brudbuketten! Så himla roligt när folk visar uppskattning och berättar hur nöjda de är. I det här fallet är jag bergis på att jag gjort ett bra jobb ;)


Summering av dagen

Lördagar går alltid relativt snabbt. Hade bara en liten brudbukett till idag. Faktiskt till mina föräldrars kompis! Väldigt enkel, men fin ändå.

För övrigt har det varit en mycket lugn dag... Jag har fixat och trixat med bud och beställningar för dagen. Kollat över kommande vecka och beställt inför begravningar och bröllop.

På måndag är Ulrika tillbaks på jobbet igen och allt blir som vanligt igen. För ett litet tag i alla fall... Eftersom jag ska iväg på möte med EuroFlroist i Stockholm på måndag, har det varit mycket att stå i för att ha så mycket som möjligt planerat och organiserat för Ulrika. Hon har ju haft semester i tre veckor och helt släppt över ansvaret till mig. Hoppas hon haft en bra semester och känner att hon fått vila ut och koppla av! Men nu är det tillbaks till verkligheten igen. På måndag tar hon tillbaks chefspositionen och jag tar steget ner till vanlig anställd. Nej, så allvarligt är det inte. Vi har ganska lika nivå här på jobbet. Vi gör i stort sett samma saker och delar på ansvaret i butiken. Skillnaden är väl att hon får ta alla dryga samtal med försäljare och undersökningar, samt fakturor! Annars är vi båda som anställda eller chefer. För jag kan bossa jag med! Hade nog helst inte haft mig själv som chef... Ingen rast och ingen ro, full fart framåt!

Efter stängning i butiken tog jag en lunchfika med Anna från floristklassen. Trevligt, med tanke på att vi inte ses så ofta. Hon är nyförlovad och lycklig! Har nyligen varit i Paris med killen så vi hade mycket att prata om. Och jag åker ju snart till Italien.

Fika efter fika. När jag lämnat Anna gick jag till nästa ställe för att träffa min vän Armin. Också trevligt! Har heller inte träffats på ett tag med tanke på att jag jobbat så galet de senaste veckorna...

Satte mig på en parkbänk på torget för att njuta av solen en stund. Skönt att bara sitta ensam och titta på folk. Kanske verkar lite konstigt. Men det var fantastiskt härligt! Längesen jag fick njuta av solen. Det har ju varit dåligt väder så fort jag haft en ledig kväll eller dag... Jobbar man 8-18 blir det inte mycket sol att njuta av... Och den här sommaren har ju bjudit på mer regn och rusk än sol och värme... Hade bara två soldagar under mina två veckors semster. Tur att jag har Italien som väntar!

Nu ska jag gå ner och träffa några vänner på sailet. Får se hur länge jag orkar stanna. Men först måste jag hem och byta om! Står fortfarande på jobbet... Gick tillbaks för att fixa och trixa inför måndag. Men tre timmar en lördagskväller får vara nog. Nu beger jag mig hemåt för en snabb uppfräschning av mig själv! Inte okej att lukta mossa...

Lördagskväll på jobb

Ja, här står jag på jobbet en lördagskväll. Det måste väl ändå vara ett starkt bevis på att jag älskar mitt jobb? Funderar och klurar på idéer till vad jag ska presentera på mötet i Stockholm på måndag. Jag vet, jag har inte berättat om vad det är jag ska syssla med till hösten, men det kommer, jag lovar! Måste bara ha lite mer tid på mig att dra hela historien. Det är ett stort uppdrag!

Nu är jag nöjd för ikväll. Full med mossa och skräp hela jag, känns dessutom som att det kryper precis överallt. Äsch, att vara ren är onödigt.

Har fått ihop en del saker som kanske kan vara nåt att ha. Vi får se. Nu går jag hem för ikväll. Återkommer med mer info imorgon när jag är pigg och fräsch igen! Då ska jag berätta allt för er! :)

Fullmoon

Ikväll är det fullmåne. Fantastiskt vackert! Synd att det inte går att fånga samma magi på bild...Sail?

Nu kan jag ärligt konstatera att jag är för gammal för att uppskatta sailet. Eller kanske i nån mellanfas? Går man och bekymrar sig över hur lättklädda de små tjejerna är och hur ostabilt det ser ut när pojkarna vinglar runt med en öl i handen så måste man ändå klassas som gammal? Eller i alla fall vuxen... Kände inte alls att jag passade in i år. Inte ens i öltältet eller restaurangbyn. Och absolut inte på tivolit! Jag gick en runda fram och tillbaka med systrarna Månsson. Tittade på folk och gick förbi langos- efter langosvagn. Mest en massa mat. Inte alls som när man var lite. Då var det marknad och båtar. Nu är det väl mest mat och fylle? Fast jag gick hem innan det hann bli mörkt, så slapp fyllet... Skönt! Ska ju trots allt jobba imon morgon... Bra anledning (och ursäkt) till att gå hem. Så nu sitter jag här, med min fudge som jag köpte, och kollar på en film om ett stort sjöodjur på tv. Känns helt okej faktiskt. Slipper dessutom frysa baken av mig nere vid kajen! Men det finns såklart andra som roar sig friskt nere på sailet!


Bästa jobbet i bästa butiken

Jag har det bästa jobbet man tänka sig! Oftast i alla fall. Jag får hjälpa till att sprida glädje och lycka tillsammans med andra. För blommor gör väl alla glad? Eller? I alla fall så hoppas jag det. Det gör mig så glad att se mina kunde nöjda! Det betyder mycket. Framförallt att de litar på mig. Inte alla som har det förtroendet för en! Men de flesta som handlar hos oss på Lindohfs vet att vi är bra och kan det vi sysslar med, det vill säga blommor. Skönt när en kund ber en göra nåt "snyggt" och överlåter jobbet helt till mig. Jag ställer några ledande frågor för att få veta nåt mer om mottagaren och efter snabb tankeverksamhet och kvicka fingrar så har jag satt ihop något personligt och eget. Det här med blommor är min grej! Och jag älskar det! Och att få jobba i Karlskronas bästa butik är en merit det också. Men vad hade butiken varit utan personalen? Just det... Inte mycket! Så jag bestämmer mig för att ta åt mig lite av berömmen vi får för att vara stans bästa butik :)


Kundkommentarer

Ja man för höra en del här på jobbet när chefen är på semester.

-"Du är en bra reserv"

-"Är det du som är chefen?" -Nej... -"Men du borde va! ;)" -Ehh... Tack?

-"Var har du mamma?" -Menar du Ulrika? -"Ja?" -Det är inte min mamma ;) -"Va?! Jag var bergis på det! Släkt?"

Rosor på rymmen

Visst blir man lite smått stressad när man inser att blommorna man beställt inte finns med i leveransen?! Hade beställt stora röda rosor både till brudbukett imorgon och till en kund som ville ha tio till idag. Plus att jag skulle ha så det räcker till en påse rosblad att skicka ner till Scandic. Så på 20 små rosor kommer man inte långt... Inte ett rätt. Ringde snabbt leverantören som tydligen hade missförstått ordern. Snälla som de är lovade de att köra ner till Karlskrona med mina rosor, hela vägen från lagret i Kalmar. Bussigt Tomtebo! :) Så nu är helgen räddad och mina kunder kan bli glada för sina vackra Red Naomi rosor.


Red Naomi


Fredagsmys!

Fredag morgon, det är mys! Håller på att ta hand om dagens nykomlingar till butiken. Fina fräscha blommor att sälja till helgen! Så himla mysigt att stå och varuvårda blommorna såhär på morgonen innan staden vaknar. Speciellt när det är lite grått och trist ute. Då passar jag på att tända lite ljus och sätter igång de bästa låtarna på Spotify... Innan butiken öppnar gör jag som jag vill... Så länge jag gör alla måsten!


Såhär kan det se ut en helt vanlig morgon på jobbet...

Torsdag

Ännu en dag är förbi. Och jag hann med allt trots stök och ändringar. Fick göra 10 st lagerbladskransar till imorgon istället för till lördag. Så det blev lite halvkörigt ett tag när brud- och begravningsbeställningarna rullade in. Men jag är snabb och effektiv. Snodde ihop kistdekorationen sista kvarten innan stängning vid sex. 18.20 var jag klar med det mesta, bara banden till kistan kvar att texta, vilket bara tog ett par minuter.

Stannade kvar på jobbet för att ringa ett viktigt samtal inför måndag då jag åker på jobbmöte i Stockholm. Tänkte mig ett kort snabbt samtal, men drog ut på tiden och vi pratade i över en halvtimme! Så jag blev sen att möta upp Emma... Men hon höll modet uppe och vi gik till Royal Thai för en god mättande middag. Trevligt såhär en torsdag.

Sommar?

Blir det ingen sommar ute får man ta med sommaren in!


Björnbär, Klematis, Hosta, Kvistros-Splash Sensation, Daggkåpa-Alchemilla, Lejongap, Agapanthus, Panikum-Fotängräs


Dagens skyltfönster

Såhär kan det se ut när man går förbi Lindohfs Blomsterhandel en helt vanlig torsdag.

 

Gomorron!

Kaffedags! Har precis lämnat ut dagens begravningsdekorationer. Så nu är det lugn och ro igen. Bara jag och mina blommor. Mysigt. Morgon är den bästa tiden på dagen. Så tyst och stilla. Man gör saker och ting i en lagom takt utan att stressa (vanligtvis).

För dagen finns några bud att göra och en kistdekoration till imorgon. Inte särskilt mycket. Men hoppas på trevliga kunder som kan få dagen att gå.


Phuu...

Äntligen är dagen förbi! Allt eller inget är väl nya trenden. Har verkligen haft att göra idag! Morgonen började lugnt och jag hann med allt i lugnan ro fram till lunch. Sen rullade beställing efter beställning in. 10 arrangemang hit och 20 dit. Fick bland annat beställning på blomsterdekorationer till Paraplys tält nere på sailet. De ville ha 10 st till stora runda bord, 20 små till cafébord och ståbord, samt 2 st till baren. Inväntade tredje och sista leveransen för dagen innan jag kunde sätta fart med detta. Jag förberedde såklart så gott jag kunde. Påbörjade morgondagens begravning och kistdekoration, men hann aldrig slutföra innan det var dags för något nytt. Har inte haft särskilt många betalande kunder i butiken under dagen, men destomer på faktura.

De ringde från BTH och beställde två större arrangemang till en föreläsning imorgon. Men eftersom Linjebud inte kunde köra min leverans imon morgon så fick jag snällt sno ihop de båda dekorationerna till idag. Hur lång tid behöver du på dig? Tja, en halvtimme kanske... Jag la i en extra växel och de båda arrangemangen var klara på ett kick! Bra jobbat!

Kändes som att grejerna till Paraply tog en hel evighet. Att göra så många av samma sort är inte det mest inspirerande. Men nöjda blev de att jag hunnit klart redan till klockan fyra.

Mitt sista projekt för dagen var morgondagens kistdekoration. Den som tidigt blev påbörjad, men aldrig riktigt klar. Jag var klar med alla sysslor till halv sex då jag började plocka in från utsidan. Givetvis kom det en störtskur juts då och allt blev dyngsurt... Slapp i alla fall att vattna! Positivitet, javisst!

Halv sju lämnade jag jobbet och gick med släpande steg hemåt. Kände mig alldeles matt i kroppen och huvudet efter denna relativt stressiga dag. Men jag hann ju med allt i tid! Bara huvudet som får sig en twist när det är så många bollar i luften på en gång. Det gäller att planera sin tid och vara effektiv!

Nu har jag precis ätit, men känner mig fortfarande extremt seg... Blir en lugn kväll och förhoppningsvis kan jag somna tidigt...

Begravningsbinderi


Hjärta med Sweet Avalanche-Ulrika, Krans med Dendrobium-Martina


Dendrobium Orchidéer

Krans med lejongap, kvistros, murgröna, brudslöja-Ulrika


No comments...

Såhär kan det se ut när chefen kommer på besök. Tror minsann hon saknar sin arbetsplats. Tur det är sista av tre semesterveckor.


P!NK


Morgon i butiken.

Godmorgon mina vänner!

Onsdag morgon och jag inväntar dagen med en kopp kaffe. Har redan mottagit dagens förtsa snittblomsleverans och skyltat om i butiken. Det är lugnt i blomstervärlden såhär års. Folk köper inte lika mycket blomster som på hösten och vintern. Nu vill man ju såklart vara ute och njuta av solen så gott det går. Nu när den faktiskt kikat fram en hel del på senaste...

För övrigt har jag ytterligare två leveranser att vänta. Det är inte särskilt mycket, men det är väl i stort sett den enda som händer att se fram emot. Jag har förståss lite begravningsbinderi till imorgon och några enstaka bud som ska göras. Hoppas dagen går lite fortare än igår! För igår var det en lååång arbetsdag. 10 väldigt långa timmar. Hoppas på mer fart och fler kunder idag! Kom o köp!!

Trevligt att skriva av sig litegrann. Längesen jag bloggade nu. Slutade innan Afrika i början av januari och fortsatte visst aldrig efteråt. Tanken var ju att jag skulle uppdatera er om resan genom bloggen. Men på grund av bristande internettillgänglighet så lades projektet med bloggen ner... Men nu är jag tillbaks! Pigg och glad, redo för nya tag! :)

Ha en bra dag! Nu ska jag se över dagen och klunka det sista kaffet. Hej!


Martina+EuroFlorist=Sant

Det här är vad jag kommer att syssla med i höst :) Jag ska vara inspirationsflorist under 12 av höstens 24 medlemsmöten. Spännande utmaning!


Helgens brudar


Tillbaks?

Kanske skulle jag återuppta mitt bloggande igen? Det har hänt en massa sen jag slutade och har dessutom en massa spännande saker att se fram emot under höstan. Det här får bli mitt stöd och bollplank för en tid framöver.


 

RSS 2.0