Euroflorists blogg

Nu kan ni läsa om mina tankar kring jobbet som inspiratör under Euroflorists medemsmöten hösten 2011. Här har ni länken till Euroflorists blogg! http://blog.euroflorist.se/att-arbeta-som-inspirator-martina-berattar/


:)

Nämen ser man på vad som dök upp i tidningsinslamlingen...


Julpyssel

Ikväll gav jag mig på något jag aldrig testat på egen hand. Jag byggde mitt alldeles egna pepparkakshus. Är riktigt stolt faktiskt. Från egenskissad ritning till hemmabygge. Mysig tisdagskväll. Klarade mih lindrigt undan med enbart ett par brännblåsor från det smälta sockret. Mitt lillfinger är ungefär den dubbla storleken, men det är smällar man får ta. Fint blev huset i alla fall! Men några defekter finns där såklart... Övning ger färdighet, och det här var bara första gången!



Pysselverkstad

Nu är jag i full gång med julkortstillverkningen! Men bara utvalda har äran att få ett ;)


1:a advent

I söndags var det alltså första advent. Startskottet för årets julshopping. Antar att det vimlade av folk på stan. Men jag skiljde mig från mängen, jag valde att åka ut till Aspö för att hälsa på familjen och baka bullar. Jobbade trots allt sent lördag kväll och kände inte alls för att trängas med allt folk på skyltsöndan. Och som sagt, för mig är innebär skyltsöndag stängda butiker och fönstershopping. Men det där har vi ju alla olika uppfattning om.


Såhär ser årets adventskrans ut hemma hos mig.

God Jul mina vänner!

Såhär fin blev årets julskyltning på Lindohfs Blomsterhandel :)


Bullbak!

Mums! Idag har jag varit ute på Aspö. Mamma och jag har bakat massor med bullar och saffranskransar. Gott! Tror det här med att baka är det bästa med julen. Eller allra bäst är ju såklart att äta upp allt.

På förmiddagen tog jag tag i städningen här hemma. Slängde in tvätt, dammsög och dammtorkade. Nu är det julfint här hemma. Satte under kvällen upp mina väl utvalda små tomtar och julpynt. Mycket sparsmakat, men julstämningen finns här.


Julskyltning i butiken

För oss på Lindohfs innebär julskyltning att man skyltar om hela butiken för jul. Vi tar julskyltningen på allvar och gör om precis allt. Allt som finns på hyllorna åker ner, julkrukorna ska in, golvet ska skuras, hyllorna torkas. Allt det där är bara grundarbete. För sen vill vi ju vara kreativa också. Vi vill såklart ha stans finaste skyltfönster! Efter stängning kl 16 sätter finliret igång. Som små nissar jobbar vi på för att förverkliga våra ideér. Klockan 01.00 kände vi oss nöjda och lämnade butiken.


Jobb


Barcelona dag 1.

Wow vilken helg! Barcelona var toppen! Kanske något svalare än väntat, men betydligt mer behaglig temperatur än här hemma... Brr! Vi kunde i alla fall strosa omkring i linne eller t-shirt. Kanske inte shorts, men nära på. Temperaturen svajade mellan 12 och 20 grader. Ganska betydande temperaturskillnader.

Vi kom fram till Barcelona på tosdagsförmiddagen, strax före lunch. Vi möttes av sol och värme. Vid flygplatsen var det 21 grader! Och där kom vi fullt påklädda från ett kyligt Sverige... Sökte oss direkt till informationen där vi köpte resekort för att ta tåget och tunnelbanan in till centrum. Virrade runt i stan en stund innan vi tilllut hittade vårt lägenhetshotell. Vi bodde i den gamla gotiska delen av staden, men ändå ganska nära hamnen. Helt okej område. Men för den som inte känner till Barcelona, så fullkomligt vimlar det var små tvärgator kors och tvärs. Och gatorna är inte enbart paralella utan även diagonala. Mycket förvirrande...

Vår första dag var minst sagt händelserik. För att ta det från början så går vi tillbaka till flygresan. Trötta som vi båda var, efter att ha spenderat natten på Kastrups flygplats, ville vi mest av allt bara få sova på planet till Barcelona. Vi gjorde ett tappert försök, men med ett helt gäng killar som tog upp en stor del av planet blev det svårt. Carro sov som ett litet barn, medan jag hela tiden blev störd och petad på av killen bredvid. Han började artigt med att fråga om stolen intill var ledig och satte sig sedan där. Efter en stund då jag gett upp hoppet om att sova, började han såklart att prata med mig. Tyckte lite synd om mig som hade "en sån trött väninna". Jag förstod ganska snabbt att killarna var fotbollsspelare då de tilltalade varandra vid efternamn eller smeknamn. Kunde dock ha varit sjömän eller militärer också. Men i detta fallet var de som sagt fotbollsspelare. Och inte vilka som helst, utan svenska mästarna Helsingborgs IF. Jag hade nog aldrig räknat ut det om det inte vore för att det är Adams favoritlag. Hade inte nån koll på hur spelarna ser ut, men att de vunnit SM-guld, det visste jag faktiskt.

Efter lite småprat blev vi erbjudna att mötas upp på ett uteställe senare på kvällen. Eftersom vi fortfarande var ordentlikgt trötta var vi lite osäkra på kvällen och de fick nöja sig med ett kanske när vi skiljdeds åt på flygplatsen.

Efter att ha checkat in i lägenheten gav vi oss ut på stan. Började med en enkel lunch på ett italienskt café precis runt hörnet. Foccacia och latte satt fint efter många timmar utan mat. Efter lunchen började vi utforska stan. Bockade av en del platser som vi markerat på kartan. Promenerade bland annat längs La Ramblas och tog en titt på den stora marknaden med frukt, grönt, fisk, kött och mycket annat. Vi strosade runt bland smågator och tog oss ner mot hamnen.



När vi nått hamnområdet hör vi några svenska killar några meter bakom. Vi hör hur de pratar om oss och försöker komma ikapp. Det visar sig att det är några killar från laget. De bjuder med oss till en restaurang vid vattnet för en tidig cocktail. Killarna började med första drinken redan 06.00 på morgonen så när vi åter igen träffade dem, tidig eftermiddag, var de ordentligt på gasen. Men trevligt i alla fall. Vi bytte en del nummer och blev medbjudna till en annan fest senare på kvällen. Och än en gång svarade vi med, "vi får se"...

Fortsättning följer...

Back in business

Tillbaks i Sverige! Tillbaks på jobb och tillbaks i rutinerna. Julen närmar sig med stormsteg och till helgen är det redan första advent. Advent redan i november? Ja faktiskt. Det blir en lång utdragen jul i år. Känns konstigt att börja sälja julblommor nu när det nästan är tio grader ute. Förra året hade vi ju i alla fall snö vid den här tiden. Men ska jag vara ärlig är jag rätt glad att snön håller sig borta.

Idag är det exakt en månad tills jag fyller 24. Och imorgon är det alltså en månad till julafton. Helt galet! Idag har vi i alla fall fått in första julleveransen vad det gäller krukväxter. Nu är butiken full av Amaryllis, Julstjärnor, Novemberkaktusar, Hyacinther, Tazetter, Azaleor, Enar och massa annat! Till helgen är det dags för julskyltning och då gör vi jul i butiken på riktigt.

Afrika

Ikväll har jag visat bilder och pratat om Afrika hos PRO Aspö. Jag blev redan i somras inbjuden och erbjuden att komma. Och det är väl klart att jag vill prata om mina resor! Så himla kul när andra människor visar intresse för något man har gjort och brinner för. Jag älskar att resa och pratar mer än gärna om vad jag gjort!

Inför kvällen hade jag satt ihop ett bildspel med ca 300 bilder, samt skrivit upp en del fakta om respektive land. Tror och hoppas att alla var nöjda. Med bra planering tog visningen precis en timme. Efter att jag inlett kvällen med bildvisning, lämnade jag över för medlemsmöte.

Tack för ikväll!


Barcelona, here we come!

Vi är på väääg! Barcelona här kommer vi! Woho! Sitter nu på tåget och övar spanska. Med varsin laptop och varsin smartphone sitter vi som två nördar mitt emot varandra. Kul sällskap. Nej men vi har det trevligt. Övar på de franska fraserna. Ulrika säger att "Una cerveza por favor" är det viktigaste att kunna. Då kommer man långt. Och det kan vi ju. Och vad betyder detta då? Jo, "En öl tack!" Hm, varken jag eller Carro gillar öl så jag tror vi får lära oss nåt mer.

Hoppade på tåget 21.38 för att åka mot Kastrup. Vårt flyg går egentligen inte förräns imorgon strax efter åtta, men eftersom inget tåg gick tidigt nog från Karlskrona så fick vi snällt åka redan ikväll. Vi ska nog överleva! Har bunkrat upp ordentligt med choklad, frukt, nötter, vatten och äggmackor. Riktigt överlevarkit!

Har också hunnit med att gå igenom och kompletterna listan över vad vi vill se och göra under vistelsen. Det finns massor! Men vi är snabba och optimistiska :)

<3

God morgon världen.


Härlig ledig dag!

Solen skiner och jag är ledig! Jag har semester! Hör inte till vanligheterna. Började denna ljuvliga dag med en härlig morgonpromenad runt Saltö och Dragsö. 75 minuter rask promenad i solsken! Underbart!



Klockan tio var jag på Frisörcompaniet för klippning. Skönt att fixa till håret lite. Har känts som svinto de senaste veckorna. För att inte tala om hur det har sett ut efter Halloween! Nu är det i alla fall tvättat, klippt och uttunnat. Fräscht.

Har även hunnit med en liten tur på stan. Köpte skidstrumpor och ett par nya löparskor. Ett par med rejält  grepp så jag slipper halka. För imorse var det rejält halt. Frost och isfläckar på både asfalt och grus... Så nu har jag investerat i ett par riktiga terränglöparskor.

Shopping!

Hemma efter dag full av shopping! Lina och jag har idag varit på en roadtrip till Växjö. Lämnade Karlskrona 08.30 för att vara på plats i Växjö omkring tiotiden. Vi började med ett besök på Grand Samarkand. Ett köpcenter strax utanför stan. Lina hade visst varit där tidigare, men inte jag. Helt okej ställe faktiskt. Men jag föredrar ändå stan. Promenera på gatsten, känna frisk luft mellan butikerna och se på folk. Inte riktigt samma känsla i ett köpcentrum. Men shoppa kunde vi i alla fall! Efter lunch åkte vi in till stan där vi besökte de butiker som inte fanns i köpcentret. Slutade med ett antal kassar... Vågar knappt kolla kontot.

Tack för en grym dag Lina! Fler utflykter oftare! :)

Afrika

På onsdag kväll kommer jag att visa bilder från Afrika hos PRO Aspö. Sitter just nu och gallrar bland 6000 bilder för att få ihop ett rimligt antal att visa i ett bildspel. Just nu är jag nere i 300 bilder. Jag har en timme på mig, men känner att ännu en gallring kan behövas för att klara tidsmarginalen.


Glamour

Igårkväll var jag på galmourfest med Malin hos hennes kompis Elin. Jättetrevligt! Vi lekte lekar och spelade spel. Och senare på kvällen gick vi såklart ut. Känner i höfterna idag att det blev en hel del dans. Hade verkligen kanonkul! Var längesen jag var ute i Karlskrona, längesen jag hade så kul.

Idag fick det därmed bli sovmorgon. Gick upp strax efter tio efter dryga sex timmars sömn. Satte igång med att städa och fixa lägenheten. Har under dagen hunnit med att dammsuga, diska, tvätta, och byta sängkläder och gardiner.

För att pausa i hushållsaktiviteterna följde jag med mamma till Mio och Karlskronamöbler. Hon hade rast mellan ett och fyra, så vi åkte på en liten möbletrip. Inget shoppat, men mycket spanat. Avslutade med sen lunch på cafe tre g. Jättetrevligt! Inte ofta man umgås med sina föräldrar numera... Pappa hade inte tid att träffas idag, trots att det är Fars dag! Han skulle tydligen på hockey... Men grattis ändå!

6.5

Igår var det dags igen! Direkt efter jobbet körde jag med bud till Backabo. Eftersom jag ändå var påväg åt rätt håll så körde jag ut till Rosenholm. Kände att jag behövde springa av mig lite grann. Var ju två veckor sedan jag sprang samma runda senast. Denna gången valde jag motsatt varv på 6,5km rundan. Det gick bra och fötterna kändes lätta. Och visst gick det bättre! Klarade rundan på knappa 39 minuter. Bra jobbat! Men visst kan man alltid prestera bättre.


Fredagsmys+Barcelona

Om en vecka är vi i Barcelona! Och ikväll har jag och Carro planerat inför resan. Det är jag som står för papprena och stackars Carro har inte förrän nu fått se bilder på vart vi ska bo. Men det verkar lovande! Vi kommer att bo i en lägenhet i centrala Barcelona. Bilderna ser fräscha ut och vi hoppas på det bästa.

Efter jobbet gick vi hem till mig för att laga mat och planera vår weekendtrip. Jag lagade maten och Carro slängde ihop en kladdkaka från pappas recept. Mätta och nöjda satte vi oss med datorn för att kolla läget i storstan. Vad vill vi göra när vi är där? Jag har aldrig tidigare rest med någon jag känner, så det kan ju vara bra att lyssna på vad den andre vill gör också. Vi kom i alla fall fram till att vi vill kolla på sevärdheter, äta gott, gå till stranden, shoppa och leva nattliv. Bra plan. Det blir ett speckat schema! Vi landar före lunch på torsdag och har hela eftermiddagen på oss att utforska staden. Dag nr 2 tänkte vi kanske ta en trip till en kringliggande by med fina stränder. Och tredje dagen strosa runt i staden för att kika på byggnader och shoppa. Fjärde och sista dagen blir det inte mycket av, mer än att resa hem. Flyget går tidigt, så det bli en förmiddag till och på flygplatsen.

Ska bli jättekul att se en ny stad! Barcelona verkar som en trevlig stad. Är säker på att vi kommer trivas :)

11.11.11

Som om det vore något speciellt med denna dag? Förutom det unika datumet känns den precis som vilken annan... Men att gifta sig verkar poppis! Vigsel 11.11.11 klocan 11.11. Löjligt, om jag får säga det själv... Men romantiskt för ett brudpar kanske?


Dagens brud: Germini Black Stone, salal, texas.

Martina

Idag är det min dag. I alla fall säger almanackan så. För idag har jag namnsdag :) Grattis till mig! Men farfar är den enda som uppmärksammat det... Tack! <3

Dagens

Full fart hela dan! Det gillar vi!! :) Började med att lägga upp en plan för var och en av oss som jobbar i butiken. Jag och Lina stod för begravningsbinderierna inför morgondagen, Carro för dagens bud och kunderna i butiken och lilla Hanna som är praktikant fick vara en hjälpande hand för oss alla. När dagen var slut frågade jag efter kommentarer för dagen, men alla verkade gilla att ha arbetsuppgifter. Dagen flöt på bra och vi hann med allt som skulle hinnas med. Great! Bra jobbat tjejer!


En av tre kistdekorationer till imorgon. Gjord efter önskemål från bild, av mig.


Kistdekoration två av tre. Gjord efter önskemål från bild, av Lina.

Wooooooork

Hej och hå, vad dagarna går... Redan onsdag! Halva veckan har snart passerat. Och vad har jag gjort? Jobbat jobbat jobbat. Chefen har semester, så denn veckan är det jag som är basen. Har hunnit med en hel del i butiken. Städat, sorterat, slängt, packat upp och alla andra vardagssysslor. Ibland är det okej med kundfria dagar. Då hinner man med så mycket annat. Vi har såklart inte  varit helt kundfria, men nästan.

Imorgon blir det fullt ös! Massor att göra till fredag. Fräsmt begravning... Men också andra beställningar. Har haft tre invigningar denna veckan redan. Vi jobbar på! Kör så det ryker.

Julinspiration

Ikväll har vi haft julinspirationskväll på Lindohfs. Vi slog våra kloka huvuden ihop för att sätta fart på julskylten. Det blev en hel del surrande och skissande. Nu har vi i alla fall kommit en bit på vägen. Vi har valt färgtema och känsla. De stora arbetena är till viss del planerade. Allt där i mellan kommer förhoppningsvis med tiden. Är övertygad om att det kommer bli bra även i år. Att julskylta är ju lite av vår specialitet på Lindohfs. Kreativitet och ideér är ju något vi har gott om. Så nu längtar vi till första advent då det ska vara klart för skyltsöndag! God jul!

Vårkänslor?

Vad hände med vintern och julen? Är det verkligen redan dags för vårblommorna att titta fram? Tydligen... För idag har vi fått in både ranunkler och anemorner i butiken. På beställning från en kund visserligen. Men eftersom de är så fantastiska hade jag nog inte kunnat motså att köpa in dem ändå... Köpte faktiskt på eget initiativ vita hyacinther på snitt och rosa ranunkler... Jul blir det ju snart ändå, så varför inte låta oss längta lite efter våren?!


IKEA

Då var det dags för Adam att flytta hemifrån. Och i söndags spenderade vi eftermiddagen på Ikea. Jag Adam och hans kompis Fredde på roadtrip till Kalmar. Det var två trötta killar på väg upp. Men det gick ganska smidigt och smärtfritt genom varuhuset, trots tidsbrist. Att börja på noll vid flytt är väl både på gott och ont. Men att hinna med Ikea på tre timmar och få med alla "måste ha" prylar var en utmaning. Fick utesluta en hel del. Men tror ändå vi fick med det mesta. I alla fall de allra viktigaste sakerna för överlevnad.



Strax före 20 var vi tillbaks i stan. Tjock dimma och ett släp gjorde att vi fick hålla extremt låg hastighet. Men fram kom vi tillslut. Bar kartonger och prylar upp i lägenheten i skytteltrafik. Snabbr och smidigt. Sen åkte vi till Timeout i Lyckeby för att äta pizza. God avslutning på en intensiv dag.


Lördag på Aspö

I lördags var jag ute på Aspö. Hälsade på mormor, farmor och farfar. Passade även på att åka till morfars grav för att göra fint. Mamma, jag, moster och mormor åkte dit tillsammans för att klä graven med granris, lägga mitt fina mosshjärta på plats och såklart tända ljus.

För att ta vara på tiden och den härliga dagen, så passade jag på att ta en promenad från kyrkogården hem till mormor. Skönt. Väl framme bjöds det på fika i form av Kerstins hembakta bröd och kaffe. Satt fint efter en rask frisk promenad.


Vi saknar dig morfar... <3

 


Scary!

Boooo! Vem vågar sig ut en lördagskväll i Karlskrona när det finns risk att träffa på dessa spöken!



Igår var jag på Halloweenkväll hos Emma. Malin hängde på också. Vi spökade ut oss med färg och smink. Kul grej faktiskt. Även om jag inte är så mycket för Halloween. Och särskilt inte när det firas på helt fel datum. Känns som det varit en evig skräcktid i år. En del firade förra helgen, fredag och lördag, andra i måndags då det egentligen är och andra denna helgen, fredag och lördag. Helt galet.

Men trevligt hade vi hos Emma i alla fall! Senare kom även killarna förbi Adam och Armin plus varsin kompis. Några gick ut, men jag gick hem. Skönt att slippa känna sig som ett vrak dagen efter. Jag säger det igen, jag börjar bli gammal...




Ps.
Att tillägga är att det tog nästan en halvtimme att borsta ut håret efter kvällens skatboliknande frisyr... Inte att rekommendera!

Typiskt...

Tji fick jag... Ingen färja som gick 10.30. Får helt enkelt vänta en timme till. Typiskt! Både mamma och jag  var säkra på att den gick som vanligt, men så fel vi hade. Jaja, inte mycket att göra åt. Nu sitter jag hemma en stund, innan det är dags för nästa försök att ta sig ut till ön.

Har hunnit med en härlig långpromenad på morgonen. Dimmigt, men skönt. Något kallare än föregående morgnar. Bara 5 grader imorse! Nu är det i alla fall 10. Men en morgonpromenad är aldrig fel. Bästa sättet att starta en ny dag på :)


Slut på jobbveckan!

Mmm, har precis ätit upp kvällens middag. Varma mackor med kantarellröra. Bra start på fredagsmyset!

Dagen har gått undan. Eller i alla fall fram till fyra. Därefter försvann kunderna... Tror de gick hem tidigt idag för extra långt fredagsmys. Trist för oss som tålmodigt jobbade till 18. Men nu är det långledig helg som gäller! Inte ofta man är ledig lördag söndag på en gång. Ska bli skönt.

Imorgon tänkte jag åka ut till Aspö för att besöka familjen. Och hälsa på morfars grav...


Helgmys med ranunkler.

 


Gravsmyckning

Vi har ställt tillbaka klockan och vunnit en timme. Eller kanske förlorat en? I alla fall känns det så då dagarna blir kortare. Inte kortare i tid, men i ljus. Nu blir det mörkt på tok för tidigt! Och värre blir det... Deppigt. Men än så länge är det i alla fall ljust på morgonen när jag går till jobbet strax före åtta.

Det blir allt mörkare, kallare och vintern närmar sig. Ja, nu är det tid för gravsmyckning. Till helgen är det alla helgons dag och i Sverige uppmärksammar vi detta genom att smycka våra nära bortgångnas gravar. Vi tänder ljus och lägger blommor. Alla helgon är bara början på vår högsäsong. Startskottet före advent, jul och nyår. Denna veckan säljer vi så det ryker! Det är en känslosam tid, och det är såklart viktigt att man är förstående mot sina kunder... Men på Lindohfs är vi alla bra på att bemöta våra kunder!

6,5

Efter jobbet i lördags cyklade jag ut till Rosenholm för att säga hej till Adam på Boda Borg. Han jobbar mycket nu då de kör Halloweentema i en vecka. Passade på att heja och sprang därefter 6,5 km slingan i skogen. Gick mycket bättre än förväntat! Trodde det skulle vara betydligt jobbigare än jag upplevde det. Jag tog mig runt på 40 minuter. Helt okej ändå :) Efter löpningen tog jag en liten nedvarvningspromenad i området och cyklade därefter hem. Bra lördagseftermiddag!

Senare på kvällen blev jag upphämtad av Adam. Vi var bjudna på middag hemma hos hans familj. God mat, "Så mycket bättre" på tv och därefter spelet "Med andra ord". Mycket trevlig kväll!


RSS 2.0