Trött...

Känner mig av nån anledning helt matt... Har varit ute på en liten promenad, i hopp om att fånga in lite energi i den uppfriskande kvällskylan. Men nu, efter att ha ätit, känner jag mest bara för att sova. Och klockan är ju inte ens halv nio! Får man verkligen gå och lägga sig innan nio? Ska föröska hålla mig vaken tills idol är slut i alla fall.

Vill ha...

nya löparskor. Mina är jätteslitna och sömmarna har spruckit på insidan av foten. Dags att investera i ett par nya! Men det är inte billigt. Dessa fina Asics som jag spanat in kostar 2000 kr! Tänkte att jag faktiskt skulle kolla på skor i England när jag åker dit om en vecka. Har en dag att spendera där innan vi åker till Paris.


Morgonpromenad

Härliga morgon! Jag älskar morgonpromenader. Idag var det bara 7 grader när jag gav mig ut strax före åtta på morgonen. Lite kallt, men väldigt uppfriskande! Hade till och med på mig underställströja och vantar i kombination med träningskläderna. Frös gjorde jag inte i alla fall! Tog faktiskt med mig kameran ut denna gången. Knäppte några bilder på vägen.

Börjar inte jobbet förrän 11 idag, så man får passa på att ge sig ut på promenad när man har chansen! Hela dagen känns så mycket bättre då :)


Kvällsgott :)

Har precis ätit lyxig kvällsmat. Stekta äpplen och banan i kanel och honung, med hackade nötter och frön + vaniljyoughurt på toppen. MUMS!!!

Kanel är den bästa kryddan jag vet. Så himla gott!


Dagens

Dagen har bestått av jobb, 8-15. Därefter lånade jag Ulrikas bil och gav mig ut på presentjakt. Ska ju som sagt på dubbel 25-årsfest på lördag. Hittade vad jag sökte och hoppas mottagarna blir nöjda :) Hann med en liten promenad också innan jag skulle möta upp Ulrika igen klockan sex för att gå på invigning. Nu sitter jag i soffan och kollar idol. Intresserar mig inte särkillt, men har inget annat för mig.

RÖSTA!!

Nu är vi med och tävlar om att få vårt "fikarum" ombyggt och omgjort. Skulle ju va trevligt om vi faktiskt fick nånstans att sitta ner och fika (de få gångerna vi har tid till det). Så säg till alla ni känner att rösta för oss! Nr 319 i litsan! RÖSTA RÖSTA RÖSTA!

http://www.jede.se/FixarFikat/



Shopping

Idag säger vi hej och välkommen  till två par nya byxor, ett linne, en kavaj, en jacka, en klänning och en blommig stekpanna. Klänningen är till 50 års festen jag ska på på lördag. Jonas och Veronika fyller båda 25 och ska ha stor fest tillsammans. Temat är 80-tal. Så nu har jag fixat en del av outfiten, behöver dock komplettera med färgglada strumpbyxor, skor, ett skärp och lite roliga smycken. Ska bli kul att göra sig till och få se knäpp ut.

Höstsol

Såhär fin var himlen när jag promenerade längs Borgmästarekajen ikväll. Sorry för den dåliga upplösningen, men bilden är tagen med min gamla skrutt till mobil...


Effektivitet

Promenerat, tvättat, städat, bakat, fikat, shoppat och promenerat igen. Jag har hållt mig sysselsatt hela dagen och hunnit med en massa. Hade lunchfika med Hanna och Hilda på besök. Jag bakade scones och gjorde blåbär/banan/vanilj smoothies. Var kul att äntligen träffas igen! Sen tog jag mig en runda på stan. Blev lite shopping, eller ganska mycket faktiskt. Men jag fick mycket för pengarna! Nu på kvällen har jag varit ute och promenerat med Veronika. Vi tog varvet runt Saltö och stan. Trevligt med sällskap! :) Just nu sitter jag i soffan och kollar tv. Har haft en bra ledig dag :)


Check!

Tvättat, dammsugit, bytt sängkläder, diskat och städat toaletten. Nu är jag klar med alla de där tråkiga hemmasysslorna som alltid måste göras på en ledig dag. Men vad ska jag hitta på nu då? Tror jag ska ta mig en vända på stan och se om det kommit in nåt kul. Har ju trots allt fått lön :)

Ledig

Idag är jag ledig. Känns behövligt efter förra veckans intensiva slit inför mässan. Har inte planerat in något särskilly för dagen. Men har lagt in en maskin tvätt och varit ute på promenad. Unnade mig till och med en sovmorgon. Inte varje dag man går och lägger sig utan att ställa klockan. Vaknade som vanligt halv sju och trodde att det var dags att gå upp. Men jag somnade om och vaknade alldeles lagom strax före åtta igen.

Nu ska jag göra ett litet röj i mitt hem. Behöver ta ett varv med dammsugaren och vika tvätt. Annars ska jag mest vara ledig och göra ingenting. För det är precis det jag behöver just nu. Rensa hjärnan och samla in ny energi för resten av veckan.

Ha en bra dag!

Godmorgon hösten

Blåsigt värre! Har nyss varit ute på en morgonpromenad i det friska höstvädret. Temperaturen har sjunkit rejält de senaste dagarna och idag var det bara 9 grader när jag gav mig ut vid åttatiden. Till skillnad från i lördags då folk promenerade i shorts och t-shirt. Nu blev det höst på riktigt. Ruggigt och blåsigt, men ganska mysigt ändå. Jag älskar ju att krypa ner under filten och tända massa ljus. För att inte tala om alla vackra färger som pryder naturen! Det var först idag som jag insåg att träden faktiskt börjat övergå i rostiga höstfärger och till och med tappat en del löv. Hösten är här för att stanna! Brrrrrr... På med tjocka kläder, mössa och vantar.


Upp i det blå!

Att flyga och befinna sig högt över mark och land är något av det bästa jag vet. Sån underbar känsla att inse att man är uppe i luften, högt över molnen. Tänk att vara en fågel, att kunna flyga dit man vill var dag. Det är en konst jag aldrig kommer lära mig, så får helt enkelt nöja mig med att drömma mig bort och längta efter nästa resa.



12 dagar...

... tills jag är i Paris! Jag längtar massor! Har aldrig varit i Frankrike förut. Paris är en av de städer jag verkligen vill besöka. Vem vill inte se Eifeltornet och Triumfbågen? Skulle väldigt gärna vilja ta en tur ut till slottet i Versailles också. Där finns en helt fantastisk barock trädgård. För att inte tala om slottet! Har sett bilder från när en vän varit där, det ser helt magiskt ut! Blir nog en sväng förbi Notre Dame också. Kanske stöter på den krokige ringaren. Nån som har tips om vad som måste ses och göras under en vistelse i Paris? Tipsa gärna! Jag vill se och göra allt som är typiskt för staden och landet. Så klart finns vin och baguetter med på förtäringslistan. Som sagt, 12 dagar kvar!


Smoothie :)

Nu är min blender invigd och jag har njutit av min första smoothie. Mums vad gott! Absolut bästa kvällsnjutningen. Kommer bli en god vana :)




Trött

ÄNTLIGEN LEDIG! Nu kan jag sitta ner och bara ta det lugnt. Jag har krypit ner under filten och låtsas att det är lördag kväll. Imorgon är jag ledig så nu tar jag helg! Känns verkligen skönt att få vara lite ledig nu. Är helt slut i huvudet efter helgens tankekreativitet som försäljare i vår monter på mässan. Nu stänger jag av allt runtomkring och bara njuter av att sitta stilla och göra ingenting. Ska bli skönt med en ledig dag imorgon.

Puss o kram!

Måndag

Godmorgon. Då var man uppe och redo att ge sig av mot jobbet igen. Hade hellre legat kvar i sängen en dag som denna. Det blåser och ser jättekallt ut där ute. Och så är jag dödens trött på köpet. Kliar fortfarande i ögonen fastän jag varit uppe i en timme, ätit frukost och duschat. Tror jag skulle kunna somna sittandes här i soffan... Men nej, bara att klappa till sig själv och vakna upp. Det är ju måndag morgon! En hel arbetsvecka kvar till söndag då det blir en ledig dag. Kämpa på!

Mässdag 3

Ihopplockat och bortstädat. Nu är mässan över för denna gång och vu har genomfört och slutfört vårt uppdrag. Det har varit fantastiskt kul att få representera företaget. Men det tar på krafterna att vara på topp! Känner mig trött och lite sliten efter dessa tre mässdagar. Imorgon blir det vanligt jobb igen. Bara att bita ihop och samla na krafter!



Kändis

Linslus? Nää, inte jag! Jag blev helt enkelt haffad och intervjuad och fick äran att vara med på den största bilden i tidningen. Trevligt :) Roligt när folk känner igen en och vet vad man sysslar med.


Jobb!

Dags att ge sig av mot sista dagen på mässan. Hoppas så klart på mer folk och mer försäljning när arga snickarn kommer på besök!

Mässdag 2

Phuuuu... Trött igen, efter ännu en l¨ång varm dag i Östersjöhallen. Idag har det varit full fart och betydligt mer folk än igår. Det har varit jätteroligt och folk har gett mycket positiva kommentarer. Och jag har varit med på bild i tidningen! Igår kom Sydöstran förbi för att intervjua och fota det mest intressanta under mässan. Så klart valde de vår fina gröna inspirerande monter! Och jag fick äran att vara på den största bilden i tidningen. Tack för det! Gratis reklam är det bästa. 

Mässdag 1

Trött mätt och nöjd. Första mässdagen har gått bättre än förväntat. Det har varit full fart och folk har varit frågvisa och intresserade. Imorgon är det nya tag som gäller. Vår plan är att öka försäljningen och locka fler kunder till butiken. Så himla kul att vara representant på en mässa :) Jag älskar att sälja!


Bomässa

Nu sticker jag till jobbet. Idag gäller det. Idag börjar mässan vi jobbat så hårt för! 12-18 idag. Så nu blir det de sista förberedelserna i butiken innan det sätter igång. Kom och hälsa på! :)

Godnatt!

Har precis avslutat min kopp te. Dags att bege sig mot sängen. En lång intressant helg bestående av jobb väntar! Sömn är ett måste för att orka vara trevlig, säljande och social. Så nu, sovtajm! Godnatt!


Karlskrona by night. Kvällspromenad hem längs kajen. Vackert.

Kvällsjobb

Äntligen hemma efter en lång dag på jobbet. Mycket att fixa och dona med idag. Allt skulle bli klart och transporteras ner till mässhallen. Efter många timmars slit känner vi oss  nöjda. Nu finns så gott som allt på plats i vår monter. Och ska jag vara helt ärlig, så har vi definitivt den finaste och mest välplanerade montern i hela hallen! Vi är så himla bra! Kom ner och kika på våra fina grejer i helgen!


Här är en liten smygtitt på vad jag pysslat med under dagen. Kreativt  va?

Godmorgon

Uppe innan tuppen? Jag har börjat morgonen med en tidig men uppfriskande morgonpromenad. Två minuter i 6 satte jag fart i promenadskorna. Så himla skönt att börja dagen med en promenad. Särskillt när man ger sig av ut i mörkret och senare möts av en vacker soluppgång. Jag älskar det! Extra gott att sätta sig ner och äta frukost när man är riktigt hungrig. Frukost är det bästa målet på hela dagen.

Nu bär det strax av till jobbet. Jag har uppdraget att ta mig ner till Scandic hotellet och se över de växter och arrangemang vi servar den med varje vecka. Därefter blir det en fullspeckad dag med mycket mässförberedelser. Både Ulrika och jag är fulla med ideér och inspiration för att fixa bästa montern. Ni ska väl på Bomässan i Östersjöhallen och Idrottshallen nu till helgen? Där kommer i alla fall jag att befinna mig fredag, lördag och söndag. Ta er en tur ner till mässan och spana in allt lyx!

Ha en bra dag!

Drömmer mig bort...

Just nu har jag mycket att se fram emot. Det är många tankar som snurrar runt i huvudet. Det är så mycket att längta till! Men det krävs mycket planering för att allt ska fungera. Listan är lång med saker som ska fixas och kollas upp. Jag tar en sak i taget och känner mig ganska lugn. Varje kväll sysselsätter jag mig med att läsa om Afrika och de olika länderna jag kommer besöka under resans gång. Ska bli så spännande! Jag längtar och drömmer mig bort...


Räknar ner


The Egyptian Journey - 25 days
Capetown to Nairobi - 103 days

Ny blogg!

Hej på er!

Äntligen har jag tagit tag i mig själv och bloggen igen! Har saknat att skriva, men inte tagit mig tiden till det under sommaren. Det har hänt mycket och jag har haft en toppensommar! Många trevliga, härliga stunder att minnas.

Nu startar jag en ny blogg där jag kommer skriva om lite allt möjligt som händer i mitt liv, precis som vanligt. Men framförallt om mina resor och äventyr. Näst på tur står Paris för en weekend i början av Oktober. Därefter blir det två veckor i pyramidernas land Egypten. Och i början av nästa år bär det för en långresa genom Afrika.

Jag hoppas ni kommer att följa min blogg med nöje!

/Martina

RSS 2.0