Helg

Är precis hemkommen från en härlig långpromenad. Ganska disigt ute, men ändå skönt. Gick min favoritrunda Saltö-Dragsö-Stan. En timme och 40 minuter stannade klockan på. Skönt! Och bra start på dagen.

Nu har jag duschat och ätit sen frukost. Dags för jobb! I form av skrift och analys för EF.

I eftermiddag blir det handboll. Adam och gänget spelar hemma. 16.00 i Östersjöhallen! :)

Jägarna 2

Bra film! Nyss hemkommen från bio tillsammans med Emma. Vi såg Jägarna 2. 5 av 5 chokladbollar. Tyckte den var kanonbra! Men hemsk och otäck. Fast mest bra. Väl värd att se! Bra biofilm. Trots att vi fick sitta i den lilla salongen. Bredvid några fulla gubbar...

Nu är det sängdags! Imorgon är det jag som öppnar butiken. Godnatt!


Fredag

Nu minns jag hur fredagarna brukar vara. Innan jag gav mig ut på turné med Euroflorist, innan jag hade just fredagarna lediga. Nu är jag tillbaks i butiken och jobbar nästan jämt 8-18. Hela dagen liksom försvann. Men visst har vi sålt bra! Jag snodde ihop några höstmys- respektive fredagsmysbuketter. Och visst sålde de som smör i solsken ;) Undrar varför man säger så egentligen? Låter hur konstigt som helst... Men så var det i alla fall!

Efter jobbet tog jag mig en härlig och uppfriskande promenad runt stan, och lite till. Skönt med lite frisk luft! Har nu precis käkat och ska strax göra mig iordning inför fredagsmys med Emma. Ikväll blir det bio! Dags att se Jägarna 2. Har hört både bra och dåligt. Vi får väl skapa en egen uppfattnig helt enkelt.

Trevlig helg!

Träningsvärk?! JAAAA...

Vaknade idag med en mycket stel kropp. En kropp som inte var ett dugg samarbetsvillig. Tvingade mig ur sängen och gick en lååååång promenad. I vilket fall så kändes den väldigt lång. Benen kom liksom aldrig riktigt igång. Kan bero på gårkvällens pumppass... Måste ärligt erkänna att jag har träningsvärk! Typ precis överallt... Det känns att man inte är i den form man varit. Usch och fy. Men nu ska det bli ändring. Nu är jag igång igen!

Nu ikväll har jag kört trippelkombinationen på gymmet. Värmde upp med löpning och därefter pump+core+spinning. Perfekt kombination då varje pass är 30 minuter långt. Och spinning är den bästa avslutningen man kan göra. Man svettas och ger gärnet. De sista krafterna bara ska ut! Härlig känsla efteråt. För att varva ner gick jag en liten omväg hem. Skönt med promenad i duggregn.

Hoppas att träningsärken ger med sig så jag kan köra på med träningen ordentligt. Det kan ju bara bli bättre, eller hur? Trotsade min kropp och gick ändå på pass idag. Går inte att ligga på latsidan på grund av en öm kropp. Nej nu har jag bestämt mig, nu är jag redo att sätt igång på riktigt!

BARCELOOOONAAAA!

Vecka 46 åker jag och Caroline till Spanien och Barcelona. Ska bli galet kul! Längtar verkligen! Helt otippat, men tror att vi är en riktigt bra kombo. Idag blev dte bokat och betalt. Så 17-20 november gör vi Barcelonas gator osäkra.


HTC

Idag har jag tagit det stora steget och faktiskt skaffat mig en ny telefon. Med abbonemang! Wow! Jag håvar in fler och fleer vuxenpoäng! Eller detta kanske var ungdomspoäng? Har faktiskt kännt mig rätt gammal som inte vågat testa touch screen telefon. Är fortfarande rädd att mina ovårdade floristhänder ska repa displayen. Men nu är jag i alla fall med i utvecklingen! Jag har en HTC Wildfire S. Hoppas att den är bra och passar mig. Tar väl några dar att komma in i de nya vanorna... Nöjd med att den är relativt liten i alla fall.


Morgonpromenad

Det bästa med lediga dagar är att man hinner med så mycket. Det allra bästa är att ta en härlig lång morgonpromenad. Det är precis vad jag började denna lediga dag med. Gick varvet runt Saltö och Dragsö. Kunde dock inte njuta så mycket av den vanligtvis vackra omgivningen, då hela Kasrlskrona är omfamnat av djup tjock dimma. Men friskt och härligt var det!



Phuu...

Det tar på krafterna att sätta sig in i de gamla vardagsrutinerna... Helt slut faktiskt! Brukade sällan hända förr. Har från och med i måndags bestämt mig för att ta tag i livet igen. Framförallt att sätta igång med träningen igen, som tyvärr legat nere ett tag. Svårt att hålla igång på samma vis när man jobbar borta i veckorna.

Men nu är jag på g igen! Har lagt upp ett träningsschema och hoppas att kunna hålla detta fram till nyår. Vet redan nu att jobbet kommer att störa planeringen en del när det närmar sig jul, men jag ska göra så gott jag kan! Ambitionen finns där :)

Sitter nu i soffan efter en effektiv dag med jobb, träning och promenad. Slut i hela kroppen. Känner hur varje liten kroppsdel fått anstränga sig efter kvällens Powerpump- och Corepass. Känner för en gångs skull hur skönt det kan vara att bara vara. Har till och med tvn på! Myser till det lite extra med en massa tända ljus. Hoppas på att Adam kommer snart. Onsdagsmys?

Fashion på Scandic

Ikväll har det hållts modevisning på Scandic här i Karlskrona. Och vi, från Lindohfs Blomsterhandel, fanns såklart med på plats! Kvällen bjöd på mingel, mode, blommor, inredning, musik och självklart fina erbjudanden. Trevlig och populär kväll! Scandic är numera stans vardagsrum. Rätt bra beskrivning tycker jag. Skönsång och pianospel hörde vi från fantastiska Malin Törnqvist. Tänk att ha en sån röst!? Underbart.

Det blev en lyckad kväll och jag tror alla som var där gick hem nöjda. Vi passade även på att sälja lite blommor i pausen och efteråt. För visst finns det alltid plats för en blomma? Vi ser då inga problem, bara möjligheter!


Day 1

Första dagen, efter sex veckors ledighet från butiken, gick som tåget. Tiden bara sprang iväg och helt plötsligt var det dags att gå hem. Jag slutade visserligen relativt tidigt, bara en liten 8-timmarsdag sådär att börja veckan med. Hann därför med en promenad innan kvällens träning. Dags att återgå till vardagsrutinerna och komma i form igen. Något jag ser fram emot just nu! Kändes skönt att komma till gymmet, trots att formen inte är vad den varit... Bara att börja om på noll igen...


Back to reality

Måndag morgon. Dags att gå till jobbet. Idag tillbaks till min vanliga jobb i blomsterbutiken. Känns lite halvkonstigt  att inte ge sig av till tåget eller flyget. Ingen ny ort idag, inte imorgon heller, inte på hela veckan. För nu är turnén över och jag ska tillbaks till Lindohfs. Ska bli roligt. Kul att träffa kunderna och kollegorna. Ha en bra dag!

Stort hjärtligt TACK!

Tack alla för de här sex veckorna! Det har varit fantastiskt roligt och jag är både stolt och tacksam över att ha fått vara med. Höstens medlemsmötesturné tillsammans med Euroflorist är nu över och jag tackar för mig. Att arbeta som inspiratör och försöka imponera på andra kretaiva florister är en utmaning, men absolut något som jag stormtrivts med! Jag har haft otroligt roligt och hoppas att det här kan vara början på något nytt. Det var första, men definitivt inte sista gången jag tog mig an att arbeta som inspiratör. Ser fram emot nya utmaningar och kreativa uppdrag!

Speciellt tack till Gunilla och Linda som fann mig bland alla hundratals florister som finns runtom i landet. Jag är glad att ni gav mig chansen och ännu gladare för att ni trott på mig och att jag fått visa vad jag kan. Det har som sagt varit en utmaning, men också fantastiskt roligt! Det har krävts tid och planering, men som plåster på såren efter sveda och värk, sitter jag med ett leende på läpparna och tänker tillbaka på alla fina ord och kommentarer från florister runt om i landet. Tack till alla er som kommait till mötena! Och såklart tack till Euroflorist Sverige Ab som gett mig chansen och uppdraget! På återseende!


Positiv respons :)

Men ser man på! Hittade några intressanta sidor när jag googlade mitt namn ihop med Euroflorist. Trevligt! Här är två bloggar till butiker som verkar ha uppskattat vårt besök och min inspiration. Flowerdesign, Göteborg och Ditt levande hem, Piteå

Hos moster

Passar på att spendera lite tid tillsammans med moster i Malmö. Gick ut på after work igår och köpte hem mat när Adam anlänt. Spel och mat i trevligt sällskap.

Nu har vi precis ätit en härlig frukost/brunch. Nästan som att bo på hotell! Ska snart vidare mot Lund för att hälsa på Adams studentvänner.

Fredagsmys!


Final i Malmö

6 veckor har gått, 22 städer har besökts och 24 av 24 möten är nu avklarade. Wow! Bra jobbat! Tänk vad tiden går. Men vad roligt vi har haft. Lärorikt och jättekul! Sorgset att det snart är över. Hur ska vi överleva utan varandra?! Jag, Gunilla och Annika har ju blivit som en liten familj under de här veckorna tillsammans. Att vara tillsammans från 07-00 måndag till fredag gör att man skapar en speciell relation till varandra. På ett bra vis såklart. Men självklart hoppas jag att vi kommer att hålla kontakten och förhoppningsvis även att arbeta tillsamans igen?! Så vi skippade hejdået och avslutade med att vi ses istället.

Sista mötet hölls på Euroflorists hemmaplan Malmö. Det var många från kontoret som kom och Malmö satte publikrekord. Har förstått att de hört gott om turnén, och antar att många ville se oss in action. Roligt! Och visst var det uppskattat! Vi fick åter igen många posotiva ord och hylningar. Mycket trevligt. Extra roligt att få träffa kontorsfolket som jag vanligtvis bara hör via telefon och kundtjänst.

Vi körde på som vanligt och tycker att mötet gick bra. På plats, dagen till ära, hade vi både Rickard och Jesper. Vilket jag tror många uppskattade. Sista mötet, finalen på turnén, va rsåklart något speciellt. Konstigt att veta att man står där på scenen inför folk för sista gången (det här tillfället). Men vi höll ihop bra och det mesta gick av vana och rutin som på räls. Jag hoppas att alla, både Euroflorists kontorister, och såklart alla florister är nöjda med kvällen. Det är vi. Tack!

Före pausen var det aningen tyst i publiken. Fullsatt i lokalen, men inga frågor eller diskussioner. Men som vaniligt, efter pausen och kaffet, hade folk vaknat till. Andra halvlek var mer fartfylld! Applåder, fnitter och prat. Härligt!



23/24

Vår resa börjar gå mot sitt slut och kvällens 23:e möte hölls i Helsingborg. Näst sista staden på listan. 21 städer är besökta och vår sexveckorsturné är snart över. Galet vad tiden springer iväg!

Som sagt, kvällens stad att gästa var Helsingborg. Pigg och aktiv publik! Starkt gensvar och mycket diskussioner. Både på gott och ont. Men visst är det viktigt för medlemmarna att få ställa frågor, och framförallt få svar från både representanter från Euroflorist och även kollegor i branschen.

Ikväll har vi även haft Rickard med oss under mötet. Vilket såklart är uppskattat från floristernas sida. Tror det är positivt att få träffa en så viktig person från Euroflorist. Han är ju trots allt regionchef för hela Skandinavien! Trevligt med ett ansikte och personlig kontakt.

På grund av aktiv publik drog mötet ut på tiden och vi började inte packa ihop förrän vid elvasnåret. Viket betyder att vi inte kom i säng förrän efter ett. Lång dag. Men såklart väl värt det!


Helsingborg

På plats i Helsingborg. Vi bor och håller mötet på ett jättefint hotell precis vid hamnen och intill stan. Jag har hittat min egna plats i konferenslokalen :)


Sccchhhh!

Mötet i Kristianstad gick bra, trots mycket tyst publik. Tror man kunde hört en knappnål falla. Exemplariskt om det vore en skolklass! Men för oss blir det ju såklart roligare om folk visar intresse och ställer frågor under mötets gång. Nu har vi visserligen varit ute på turné i nästan sex hela veckor och kan det mesta på rutin. Man påverkas inte märkbart av en tyst publik. Jag minns att under den första veckan, när man inte riktigt visste hur folk skulle reagera, att jag kände en liten gnutta osäkerhet om varenda en i publiken  satt tyst utan att visa ett tecken på positivitet. Men efter varje möte har vi mötts av goda ord och kompimanger gällande upplägg av möte och inspiration. Härligt!

Även in Kristianstad fick vi tillsut igång folket. Kanske inte under mötet, men däremot efteråt! En del stannade kvar en hel timme efter mötet. Det är precis som att man inte vill störa under mötets gång, men efteråt ställer frågor man kommit på och funderat över. Vilket såklart också är bra! Det var i alla fall ett mysigt gäng. Och jag fick massor med härliga komplimanger gällande mina arbeten. Kul!


Dans?

Får man lov? Ikväll håller vi möte i en danslokal! Väldigt speciellt ställe faktiskt. Discokulor i taket, julbelsyning och en stor stor scen. Och så luktar det gammalt. Precis som ett gammalt dansställe helt enkelt. Men det ska nog gå bra ändå. Vi kör vårt race och hoppas att publiken tittar mer på oss än runtomkring.


Kristianstad

Tiden går fort och ikväll gästar vi Kristianstad för veckans andra medlemsmöte. Lite speciellt för idag är att vi på ett ställe och har konferenslokalen på ett annat. Vi måste alltså åka bil imellan platserna. Hade ju funkat att gå om det inte vore för detta regn! Helgen och gårdagen var i alla fall soliga och fina. Solen skiner ju som sagt alltid i Karlskrona... Eller?!

Nähe, dags att göra sig klar för kvällen!

BLT

Ni har väl inte missat det fina reportaget i dagens BLT?


Tack Karlskrona!

Igår höll vi medlemsmöte på min hemort, Karlskrona. Skönt att slippa resa under dagen och kunna förbereda allt utan stress. Jag var på plats i butiken 08.00 för att ta emot blomsterleverans från Tomtebo. För första gången under de här sex veckorna hann jag med att varuvårda blommorna. Vilken härlig känsla. Jag gick med ett leende på läpparna upp till butiken. Tänk att få snitta blommor och dricka kaffe med Ulrika. Mys. Hann med att förbereda en hel del av arbetena inför kvällen innan Gunilla dök in strax efter 11.00.

Vi lastade ur bilen och transporterade blommorna från Lindohfs över till Statt några hus ner på gatan. Vi hade blivit tilldelade Stora salen på Statts festvåning för kvällens möte. Det är en gammal stor och vacker lokal med kristallkronor i taket. Omkring 50 personer var anmälda att komma. Däribland såklart Ulrika och gänget från Lindohfs, samt en hel drös från floristprogrammet på Östersjöskolan, inklusive min gamla lärare Elisabteh. Roligt att få visa upp sig inför kända ansikten. På gott och ont antar jag. För visst är man väl mer kritisk om det är någon man känner? Det tror jag i alla fall...

Kvällen gick i alla fall bra och jag hoppas att alla är nöjda. Fick i alla fall inga negativa synpunkter riktade mot mig, så jag hoppas att man gick hem med mycket inspiration och positiva tankar.

Inte nog med alla kända ansikten, tidningen kom på besök för att göra ett reportage om mig. Tackar Elisabeth för det!



Besök på ön

En stor del av dagen har spenderats på Aspö. Tog mig tiden att åka ut för att hälsa på familj och släkt. Hinner sällan med allt man vill på helgerna, när man är ute och far i veckorna. Men idag tog jag mig i kragen och hoppade på färjan ut till ön. Tyvärr kunde inte Adam följa med, eftersom han skulle spela fotboll och fixa med lite jobb.

Gjorde först ett besök hos farmor och farfar uppe på kullen. De bjöd på hemgjord chokladpudding och egen vinbärssaft. Gott! Och så spelade vi Skipbo.

Efter ett par timmar promenerade jag vidare för att hälsa på mamma och pappa. Kom hem lagom till middagen. Mamma hade lagat mina favoritbiffar med egen sås och potatis. Mums! Skulle kunna äta biffar istället för godis. Men tror kanske att Adam tyckt att jag var aningen konstig om jag fyllt godisskålen med biffar en lördagskväll... Men precis så goda är dem!!

Passade såklart på att mysa lite med min lilla älskling Filippa, en av familjens två katter. Hejade på Kasper som inte är lika kelvillig.



Karlsson på taket

Åh, jag skulle vilja bo i ett Karlsson på taket hus! I en charmig liten lägenhet högt upp bland taktopparna. Så himla fint i Stockholm. En stad som verkligen växer i mina ögon. Kanske en framtid?? Inte feg för att jobba i en stad med puls. Kanske inte riktigt som London eller Sydney, men betydligt större och mer aktiv än lilla Karlskrona. Vi får väl se! Drömmar och planer har man alltid...

Stockholm 2/2

Veckans sista möte är avklarat. Strax över 60 personer kom till kvällens möte för att höra om Euroflorists nyheter och såklart se min inspiration. Det var ett toppenmöte och en bra avslutning på veckan. Vilken kväll! Allt stämde och flöt på hur naturligt som helst. Jag är helnöjd och hoppas att alla som var där är nöjda med kvällen. Tack Stockholm för en grym dag!


Butiksbesök

Efter den dagliga morgonpromenaden och frukost satte vi oss ner tillsammans för att planera dagen. Vi letade upp ett antal butiker inom en rimlig radie, och markerde vår route på kartan. Gav oss snart in mot stan för en fullspeckad blomstrande promenad på Stockholms gator.

Vi hann med att besöka en rad olika butiker i olika stilar och storlekar. Passade såklart på att besöka Fredrik på Makalösa Blommor. Mysig liten butik. Och framförallt kul att träffa Fredrik som förra året, och året dessförinnan, jobbat som inspiratör för Euroflorist.



Godnatt Stockholm

Ett av två möten avklarade i vår huvdstad Stockholm. Det gick bra och vi fick ett gott bemötande. Mer prat och diskussioner än väntat. De är inte så farliga de där stockholmarna ändå. Många från landet i söder har av nån okänd anledning en viss bild av människor här uppe. Helt fel, men var kom den ifrån?! Jag har inte varit här särkilt många gånger, men jag gillar staden och har alltid fått bra bemötande. Ikväll genomförde ett bra möte och tror de flesta var riktigt nöjda.

Nu dags att sova. Imorgon ger vi oss ut på stan för butiksbesök. Men se vilken fantastisk utsikt vi har från hotellet! Godnatt.


Stockholm!

Då var vi på plats i huvudstaden! Har redan hunnit med både lunch och fika. Gratis popcorn och mjukglass för oss som har konferens. Fint!


Globen

Oj, där körde vi precis föri Globen!


Brr, kallt!

Möttes denna morgon av ett frostigt höstlandskap. Gräs som glittrar i silver, rödbruna löv som faller till marken och solen som smyger sig på bakom hus och skog. Vilken fantastisk morgon! Frost är så himla vackert. Framföralt nu på hösten då det fortfarande finns en den växtlighet kvar. Tänk att klövern fortfarande blommar. Och lupinerna! Såg idag några blå Delphinium blomma i en trädgård. Märkligt.


Check!

Ännu en ort avbockad på listan. Bra kväll i Västerås! Trots en annorlunda konferenslokal och ett mycket märkligt hotell i helhet. Floristerna var glada och positiva. Fanns även en litet bebis med på mötet. Det gäller att börja i tid!



Västerås

Framme och redo för medlemsmöte i Västerås. Har haft gott om tid på oss med tanke på det korta avståndet från Örebro. Skönt att kunna arbeta och förbereda i lagom tempo.

Det är ju ett väldigt speciellt ställe vi hamnat på... 90-tal med konstiga idéer och kombinationer. Känns mest gammalt och rörigt faktiskt. Man slutar aldrig att förundras över hur folk tänker vad det gäller inredning. Här i hotellbyggnaden finns både skola och dagis, vandrarhem, företag och restaurang. Mycket märkligt ställe faktiskt. Men det ska nog gå bra även här. Dags att göra sig i ordning för kvällens möte!

Mot Västerås!

Nu lämnar vi Örebro för att transportera oss mot Västerås. Inte varje dag folk får se två snygga Eurofloristbilar, efter varandra ute på vägarna.


Sol :)

Började dagen med en promenad i soluppgång. Härligt! Friskt och lite småkyligt. Bara 3 grader här i Örebro. Men det hindrar inte oss! Vi gav oss som vanligt ut på en uppfriskande morgonpromenad klockan 07.30. Morgonen är den bästa tiden på dagen. Vi gick en timmes promenad längs med kanalen. Verkligen vackert. Så många stora villor och en massa gräsänder! Örebro verkar vara en trevlig stad. Väl värt att besöka igen!



Örebro

Full fart framåt! Måndagar innebär effektivt arbete, ingen rast och ingen vila. Mycket som ska fixas med inför första mötet på veckan. Men vi har rutinen inne och det mesta flyter på riktigt bra. SKönt. Alla vet vad som ska göras och vi springer som små robotar fram och tillbaka med grejer.

Klockan 18 började gästerna trilla in. Vi fick en härligt och mycket god buffé! För att inte tala om den fantastiska lokalen! Som en gammal festlokal med stora stora kristallkronor i taket. Gammal lyxkänsla! Väldigt vackert och pampigt, men inte helt optimalt för konferens. Eko eko eko. Vi hoppade över mikrofonerna för att slippa ytterligare ett eko. Lite förvirrande och distraherande att höra sig själv från alla håll och kanter. Men det gick bra! När alla väl var på plats var det bara att köra på!





Mötet gick ovanligt snabbt. Lite blygsam publik och inte särskilt mycket högljudda diskussioner. Men ändå intresserade och nöjda i det stora hela. Varken bu eller bä. Men att bli jämförd med Nicklas Jensen är väl inte så illa?

Imorgon beger vi oss på Västerås. Godnatt!

Lunchtime!

Att pasta carbonara kan vara så gott! Vilken lunch! Med utsikt över Örebros slott dessutom. Underbart. Redo för scen och lokalfix!


Mot Örebro

Upp och hoppa! Dags för ny vecka med nya orter. 07.30 satte jag mig på bussen mot Emmaboda, för byte till tåg mot Alvesta, där Gunilla skulle hämta upp mig med bil. Nu är klockan snart elva och vi passerar Jönköping.

Tomtebo Blomimport

Ett besök hos Tomten! Öppet hus med specialerbjudanden inför höst och gravsmyckning.




Kalmar

Dagen har spenderats i Kalmar tillsammans med chefen och vänner. Först ett besök på Tomtebo, vår blomstergrossist, som hade öppet hus under dagen. Vi passade även på att ta en snabbis på IKEA. Blev som vanligt en tyngre kasse än planerat... Hade egentligen bara tänkt köpa nytt täcke och kuddar, men fick även med mig ljus, handdukar, godis och lite andra bra och ha saker.

Efter IKEA åkte vi till gallerian Baronen inne i Kalmar. Lunch och shopping! Blev inte särskilt mycket shopping, mer än en kjol och en väska. Inga skor och ingen vinterjacka. Inget som jag behövde helt enkelt.


Tillbaks i Karlskrona igen fick jag snabba mig ner till handbollen för att se Adam och grabbarna spela macth. Vinst, somvanligt. Hann i alla fall se andra halvan.

Vilken etrevlig dag! Fint väder och trevligt sällskap! Toppen!
 


Lördagsfix

Ledig lördag. Men många måsten. Listan kan göras lång på vad som borde göras och tas tag i. Men... Hur kul är det? Jag började i alla fall dagen med att vattna blommorna. De får tyvärr inte så mycket kärlek i mitt hem. Har därför bara tåliga växter. Vatten en gång i veckan. Och om de har tur kanske en dusch en gång i halvåret. Jag är ingen vidare förebild vad det gäller växter på hemmaplan. Men annat är det i butiken! På jobbet ska allt se snyggt och fräscht ut. Sälja sälja sälja!

Fortsatte morgonen med dammsugning och städ. Förstår inte hur det kan bli så dammigt när man inte är hemma i veckorna.  Jag bor ju själv, så förstår inte hur det kommer sig! Vem är det egentligen som kommer hit och smutsar ner?!

Efter att ha tröttnat på hushållssysslor gav jag mig ut på stan en sväng. Hade som mål att införskaffa ny höst/vinterjacka och ett par sjyssta skor till det. Kom istället hem med en halsduk. Precis som att jag inte redan hade tillräckligt med scarfsar och halsdukar? Suck... Att man aldrig lär sig.

Passade på att hälsa på Ulrika i butiken. Lina var där också. Verkade ganska lugnt, till skillnad från övriga stan där det var kaos. Folk och köer i varenda affär. Sånt orkar jag inte med...

Gick hem med en kasse mat från Hemköp. Till lunch blev det fruktsallad och knäcke med ost och gurka. Mmm, vad det enkla kan smaka så gott!

Hoppade i skorna igen och gick än en gång ut på stan. Denna gång för att möta upp en vän för fika. Eller rättare sagt bara en kaffe. Man hinner liksom inte med att träffa alla vänner när man är ute och far i veckorna. Blir att man tvättar och städar när man är hemma på helgerna. Kanske hinner med att träffa en eller två kompisar åt gången. Lite trist. Men man orkar inte styra upp träffar varje helg... Får ta det som det kommer helt enkelt. Idag blev det Armin som fick äran att spendera ett par timmar med mig. Mycket trevligt! Välbehövlig träff med uppdatering om livet.

Köpte mig ett par skor på vägen hem. Kände att jag var tvungen att ha investerat i nåt. Ett par nya svarta kängor. Faktiskt likadana som de Annika köpte första veckan på turnén! Sorry... Men de är ju både fina och bekväma. Eller hur Annika?! :)

Väl hemma igen satte jag igång med att göra egen müsli. Hackade nötter och blandade med frön och gryn. In och ut i ugnen ett antal gånger. Nu är den klar och det doftar rostade nötter i hela lägenheten. Gott! Regnet piskar på fönstrena. Tror nästan det haglar faktiskt. Jag har dragit ur alla sommarkläder ur garderoberna för att byta mot höst och vinter. Tråkigt, men ett måste. Dags att sätta fart igen! Klockan sju ska jag träffa Emma för mat.

Dagens uppdatering! Låter som jag haft en effektiv dag när jag läser allt jag hunnit med.


Update

Har pysslat med en ny header till bloggen ikväll. Är inte så haj på data, men tycker ändå den blev rätt fin :)


Back in town

Tillbaks i Karlskrona. Staden med solsken! Ja faktiskt, för varje helg de senaste 4 veckorna har solen skinit när jag kommit hem. Bra start på helgen. Men det har kommit en skur eller två sen jag kom hem... Det där regnet förföljer mig.


Fredag innebär väl fredagsmys? För de flesta i alla fall. Jag nöjer mig med en macka med stekt ägg och en kopp te. Tänk att något så basic kan vara så gott?! Efter 4 veckor på turné är varken hotellfrukost, lunch eller middag ute lika frestande som en helt vanlig macka med vad som finns över i det ekande kylskåpet. Gott!


Tågförsening

Dessa tåg... Alltid försenade! Inte så mycket man kan göra som resenär, men man vill ju bara hem! Just nu 25 minuter försenade. Fick dessutom vänta en timme i Lund för byte mot Karlskrona. Blir en senare hemkomst än planerat. Men jag har väl ingen brådska egentligen. Tar av skorna och lägger fötterna på sätet, nu tar jag helg!


Regnbåge

Och regnet fortsätter att ösa ner. Men med små glimtar av sol! Har under morgonen hunnit se ett flerttal regbågar genom tågfönstret. Det är verkligen höst där ute. Under de senaste 4 veckorna har löven hunnit bli härligt rostfärgade och på vissa ställen till och med trillat till marken. Det är kallt blött och blåsigt ute. Sommarn är även detta året över och förbi. Nu är det dags att förbereda sig på vinter. Vem vet hur det blir detta året? Snökaos?

16/24

Veckans sista möte hölls ikväll i Halmstad. Vi möttes av trevliga glada och positiva florister! Härligt! En bra avslutning på veckan. Det behövde vi!

Imorgon är det redan fredag igen och vi åker hem för helg. Tiden går så himla fort och veckorna bara springer iväg. Vi har redan avverkat 4 och har bara 2 kvar.


Halmstad

På plats i Halmstad. Även här öser regnet ner! Jag som trodde att västkusten och framförallt Tylösand var Sveriges solsäkraste område. Men nej då. Regnet har varit ihärdigt och det är inte regnfritt en sekund!

Efter inchekning på konferens hoetllet valde vi att åka till Hotell Tylösand för lunch. Hotellet låg precis intill stranden med utsikt över havet. Säkert jättevackert på sommaren, men tyvärr inte riktigt samma lyxkänsla i regn... Hotellet ägs tydligen av Per Gessle. Kanske värt ett återbesök i sommar?

Caesar Collection

På vägen från Borås, mot Halmstad, passade vi på att göra ett besök hos Caesar Collection i Sandared. En snabbtitt på kontoret och i deras showroom. Trevligt!

Euroflorist har i samarbete med Caesar Collection tagit fram ett bassortiment för anslutna butiker. Tanken med detta är att butikerna till ett bra pris ska kunna ha ett enkelt bassortiment till framförallt ordrar via förmedling. Tycka vad man vill  om produkterna, men det är en bra hjäpande hand. Sen finns det ju såklart betydligt roligare krukor och vaser i övriga sortimentet.

Här kommer en tjuvkik från Caesars showroom!





Regn regn regn

Regnet förföljer oss... Sitter just nu i bilen på väg mot Halmstad. Hela natten har vi hört regnet slå i plåttaket utanför fönstret. Att det aldrig tar slut? Detta eviga regnande... Bara att inse att hösten kommit för att stanna.



Borås

Ännu en ort avbockad på listan. Ikväll har vi gästat ett mörkt och regnigt Borås. En mindre stad med färre deltagande butiker än Göteborg, där vi spenderat de senaste två dagarna. Men vi körde på som vanligt. Det blev en liten omställning att prata utan mick och inför färre personer än veckan startat med. Vi var positivt laddade och hade väl förväntat oss lite mer. Menar verkligen inte att det var ett dåligt möte på något sätt. Men de andra veckorna har vi haft fler och fler varje kväll och aktiviteten under kvällarna ökat. Denna gången började vi högt och trappar ner för varje dag istället. Att ladda omvänt är ju inte vad man brukar göra kanske. En erfarenhet rikare!


Förberedelser

Fixar och trixar inför kvällens medlemsmöte i Borås.


Borås nästa!

Vaknade med kudden fast i ansiktet... Kändes som mitt i natten att stiga upp när klockan ringde 07.00. Brukar aldrig riktigt ha problem med morgnar, men idag kändes det tungt. Kan med all säkerhet bero på en sen gårkväll. Det tog tid innan vi lastat och packat klart bilen. Klockan hann bli efter halv ett på natten innan vi kom upp på rummen för att bli sängklara. Men det är bara att bita ihop och kliva upp! På med kläder och skor för morgonpromenad. Och efter en timmed promenad mår man bra igen. Pigg och glad! Mer eller mindre...

Nu är vi i alla fall påväg mot Borås, dagens destination. Nära och bra. Snabb resa.

Check!

2 av 2 möten avklarde i Göteborg! Även denna kväll gick bra och vi fick mycket respons från publiken. Det blir så mycket roligare att prata och arbeta när folk kommenterar och man känner ett gensvar. Jag hoppas folk var nöjda med kvällen och känner sig inspirerade och väl informerade om Euroflorists nyheter.

Imorgon lämnar vi härliga Göteborg och åker vidare till Borås.




"Ledig" förmiddag?

Idag har vi spenderat hela dagen i Göteborg. Vi har nämligen valt att lägga två möten på samma ort i de större städerna, så som Göteborg, för att så många som möjligt ska kunna komma. Men visst kändes det det lite konstigt att inte behöva packa bilen och ge sig av mot ny destination imorse?! Vi fick helt enkelt en ledig förmiddag. Eller inte riktigt... Jag och Gunilla valde att ge oss ut på stan för att besöka några Eurofloristbutiker inom ett rimligt gångavstånd. Så efter frukost gjorde vi upp en route för dagen och gav oss ute i ett soligt Göteborg. Härligt!

Under dagen hann vi med att besöka hela nio butiker, mellan tio till tre. Plus lunchpaus såklart! Bra spatserat av oss. Och visst var det trevligt. Så himla kul att hälsa på butiker som varit på mötet eller som kommer ikväll. Och här i Göteborg är ju folk så trevliga! Eller i alla fall så låter det så. Jag älskar dialekten och bara myser när folk pratar.

Vi besökte som sagt en rad olika butiker där ingen var lik den andra. Det märks tydligt vad butikerna riktar in sig på och vilken målgrupp man väljer. Men tur är väl det i en stor stad. Hur hade det sett ut om alla gjorde likadant? Intressant att besöka och få se hur folk arbetar och hur man väljer att inreda och exponera varor. Alla säljer inte heller bara blommor, det finns ju så mycket mer. Smycken, vaser, choklad, böcker, ljus, te och annat som många gånger förstärker myskänslan i butikerna. Andra väljer mängd före det unika. Man säljer buntar och skyltar med växter i flak. Andra exponerar i trevliga zinkfat och korgar. Allt det här varierar ju såklart beroende på läge av butiken. Vilken kundgrupp man har och var man befinner sig. Som sagt, det är intressant att se och höra hur folk väljer att arbeta.






Två riktigt härliga butiker! Mysiga fast på olika sätt. Helt i min smak och stil.

Morgonsol

Godmorgon! Dagen började som vanligt med en promenad. I en blygsam soluppgång faktiskt. Man märker att det går höst och vinter. Mornarna blir allt mörkare och likaså eftermiddagarna. Men lite rugguga vindar och mörker hindrar inte oss! Vi gick en timmes promenad innan hotellfrukost. Härlig frisk start på dagen!


Göteborg

Jag har alltid sagt att jag gillar Göteborg. Och jag säger det igen! Man känner sig alltid välkommen här. Glada trevliga människor och i övrigt en fin och härlig stad.

Kvällens möte gick kanon. Allt flöt på bra och vi fick massor med positiva ord både i pausen och efteråt. Ikväll hade vi även med oss Jesper Kärrbrink, ny vd för Euroflorist. Vanligtvis ser och hör vi honom genom en Epp, men ikväll i verkligheten. Trevligt! Roligt för oss som annars hör honom via en inspelning vid varje möte. Skönt med lite variation såhär fjärde veckan.

Denna veckan är det jag, Gunilla och Anna-Karin som står för underhållningen. Annika har vi lämnat var i norr.


Dimmigt Sverige

Reser genom ett dimmigt Sverige. Såg knappt tvärs över gatan imorse. De senaste dagarna har temperaturen gått upp och ner. Det har varit några riktigt varma dagar och betydligt kallare nätter. Dimman den smyger sig på till kvällen och stannar tills solen tittar fram på dagen. Men idag verkar den vilja stanna. Är just strax utanför Borås och även här ligger dimman tjock. Lite spöklikt. Nästan lite mysigt faktiskt. En promenad i dimma och dagg är det väl ingen som kan ogilla? Att känna de små vattendropparna i ansiktet. Och när man kommer hem är man alldeles blöt fatsän det inte regnat. Det är då det är extra härligt med en dusch och därefter en varm kopp te :) ... Här sitter jag och drömmer. Glömde nästan bort att jag fortfarande åker tåg!!

Åker tåg...

Sitter just nu på tåget mot Göteborg. Det blev en tidig start idag med avgångstid 07.30. Började dagens resa med buss från Karlskrona till Emmaboda, för att därifrån byta till tåg mot Göteborg. Det tar tid att korsa vårt långsmala land. Har väl omkring en  och en halv timme kvar att resa. Sen är det full fart framåt som gäller! Mycket som ska fixas och donas med såhär en måndag, inför första mötet på veckan. Nya blommor att varuvårda, arbeten att förbereda, scenrigg och mycket annat därimellan. Men så länge tåget håller tiden bör det inte vara några problem att hinna med allt. Vi har ju rutin nu såhär efter 3 veckor på turné.

Mot Göteborg!

Uppe tidigare än vanligt. Dags för avfärd mot Göteborg. Tänk att vi redan gjort 12 av 24 möten?! Idag ger vi oss in på v.4 av 6. Tiden går i raketfart!

Melody Club <3

Igårkväll spreds en våg av nostalgi över stan. I alla fall drog den med både mig och Malin, och många andra. Det var nämligen så att vårt gamla idolband Melody Club kom till stan för att spela på Sliver. För tio år sedan var Melody Club det enda band vi avgudade. Minns första gången jag hörde låten Palace Station på Z-tv. Och första konserten vi såg bandet på Ogräsfestivalen i Ronneby. Sedan dess har både jag och Malin varit på flertalet spelningar med våra favoriter.

När man tänker tillbaks till för tio år sedan, känns det rätt skönt att man tagit klivet ut ur popvärlden. Det som finns kvar sedan dess är väl Converseskorna. De kommer jag nog aldrig att växa ifrån. Men visst är det kul att få drömma sig tillbaks och känna den där känslan av längtan och magi som sprider sig inför en konsert?! Även igårkväll blev jag fångad och kunde inget annat än att sjunga med och studsa som en liten boll längst fram vid scenen. Vilken härlig känsla! Vilken kväll! Nostalgi för en 23åring som mig. Tack Melody Club!


Lyckad Torgfest!

Yes! Vilken dag! Vilket väder! Bara positiva känns rätt för att beskriva denna dag.

Vi drog igång med förberedelserna inför dagens torgfest klockan åtta på morgonen. Vi sprang i skytteltrafik mellan butiken och torget för att hämta och lämna grejer. Jag och Caroline fick uppdraget att hålla försäljningen på torget flytande. No worries! Klockan tio drog det igång och redan då var torget fullt av folk i alla åldrar. Intill hade vi vännerna från Systrarna Lindqvists hembageri. Kunde inte annat än att bli hungrig då doften av nybakt bröd och bullar smög sig på. Och visst slank det väl ner ett par bullar under dagens gång...

Dagen flöt på bra och vi sålde en hel del. Framförallt handgjorda kransar som vi hela tiden producerade under dagens gång. Och pumpor! Massor av pumpor i olika storlekar. För att inte tala om det fantastiska vädret! Vilken sommiardag! När hade vi senast temperatur omkring 25 grader? Wow! Perfekt dagen till ära! 

Nöjda och glada packade vi ihop strax efter fyra. Lagom lång arbetsdag en lördag. Härligt att få arbeta utomhus en dag som denna.


Gomorron!

Upp och hoppa! Dags för torgfest här i Karlskrona! Dagen bjuder på marknad med färska råvaror, närodlad mat, blommor och lokalproducerad konst och hantverk, samt musik och nöjen för hela familjen.

Vi på Lindohfs Blomsterhandel står såklart för det finaste ståndet, fyllt med blommor och annat i höstens färger. Vi kommer även att sätta igång rosa bandet kampanjen för att stödja Brsötcancerfonden.

Kom och hälsa på vettja!


RSS 2.0