"Ledig" förmiddag?

Idag har vi spenderat hela dagen i Göteborg. Vi har nämligen valt att lägga två möten på samma ort i de större städerna, så som Göteborg, för att så många som möjligt ska kunna komma. Men visst kändes det det lite konstigt att inte behöva packa bilen och ge sig av mot ny destination imorse?! Vi fick helt enkelt en ledig förmiddag. Eller inte riktigt... Jag och Gunilla valde att ge oss ut på stan för att besöka några Eurofloristbutiker inom ett rimligt gångavstånd. Så efter frukost gjorde vi upp en route för dagen och gav oss ute i ett soligt Göteborg. Härligt!

Under dagen hann vi med att besöka hela nio butiker, mellan tio till tre. Plus lunchpaus såklart! Bra spatserat av oss. Och visst var det trevligt. Så himla kul att hälsa på butiker som varit på mötet eller som kommer ikväll. Och här i Göteborg är ju folk så trevliga! Eller i alla fall så låter det så. Jag älskar dialekten och bara myser när folk pratar.

Vi besökte som sagt en rad olika butiker där ingen var lik den andra. Det märks tydligt vad butikerna riktar in sig på och vilken målgrupp man väljer. Men tur är väl det i en stor stad. Hur hade det sett ut om alla gjorde likadant? Intressant att besöka och få se hur folk arbetar och hur man väljer att inreda och exponera varor. Alla säljer inte heller bara blommor, det finns ju så mycket mer. Smycken, vaser, choklad, böcker, ljus, te och annat som många gånger förstärker myskänslan i butikerna. Andra väljer mängd före det unika. Man säljer buntar och skyltar med växter i flak. Andra exponerar i trevliga zinkfat och korgar. Allt det här varierar ju såklart beroende på läge av butiken. Vilken kundgrupp man har och var man befinner sig. Som sagt, det är intressant att se och höra hur folk väljer att arbeta.


Två riktigt härliga butiker! Mysiga fast på olika sätt. Helt i min smak och stil.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0